Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 september

 

Op zaterdag 18 september kunnen we weer aan de slag voor een zwerfafvalvrij Vierlingsbeek en Groeningen. 


In samenwerking met Damesgymclub Vierlingsbeek e.o. en KBO Vierlingsbeek/Groeningen wordt alweer voor de zevende keer het opruimen van het zwerfafval in de straten, paden en pleinen in Vierlingsbeek en Groeningen georganiseerd. Een schoon dorp is voor iedereen belangrijk: je woont er prettiger, de kinderen kunnen vrijer spelen en je voelt je veiliger. Wij zijn toch het groenste dorp aan de Maas!!


We komen op zaterdag 18 september om 09.00 uur bij elkaar in Gemeenschapshuis Joffershof. Alle deelnemers krijgen daar koffie/thee met een overheerlijk stukje vlaai. In groepjes van drie á vier personen wordt om 09.30 uur begonnen met het opruimen van het zwerfafval. Iedereen krijgt een route aangewezen en voor iedereen is er een veiligheidshesje, handschoenen en een prikstok. Alle straten, paden en pleinen in Vierlingsbeek en Groeningen kunnen worden opgeschoond, maar dan moeten er wel genoeg vrijwilligers zijn. Maar als je in een schoon Vierlingsbeek en Groeningen wilt leven, wonen, spelen of werken, dan wil je daar toch aan mee werken!  Vorig jaar waren er ruim 60 vrijwilligers aanwezig. En hoe meer zielen, hoe meer vreugd, des te minder zwerfafval!


Om 11.30 uur is men weer terug in Gemeenschapshuis Joffershof en krijgt iedereen soep en broodjes aangeboden. Dat heeft men wel verdiend na enkele uurtjes in de mooie en dan schone omgeving van en in onze dorpen het zwerfafval in de vuilniszakken gedaan te hebben. De koffie, vlaai, soep en broodjes worden beschikbaar gesteld door de dorpsraden van Vierlingsbeek en Groeningen.
Sta op en meld je aan om onze teams bij de opschoondag te versterken met jouw hulp. Iedere inwoner van Vierlingsbeek en Groeningen is van harte welkom. Ook kinderen met hun ouders en/of met hun opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Voor de kinderen ligt een leuke verrassing te wachten!!


Doe mee om onze dorpen nog schoner en mooier te maken dan ze al zijn!!


Daarvoor is dan wel jouw hulp nodig.


Geef je vóór zaterdag 11 september op bij Jos en Wilma van Boekel.
Telefoon 0478-631839.