Kroegentocht viert tweede lustrum

Peel en maas 08-07-2014

 

De Bèkse Kroegentocht viert dit jaar zijn tweede lustrum. Editie tien vindt plaats op maandag 11 augustus 2014, als Vierlingsbeek in het teken staat van de traditionele kermis. De organisatie pakt vanwege het tienjarig bestaan extra uit, zegt medeorganisator Jaco Nabuurs. “Voor het eerst wordt de kroegentocht met een optreden van een fantastische feestband afgesloten. Maar ook bij het afhalen van de T-shirts, op vrijdagavond 8 augustus, staat bij Herberg Thijssen een liveformatie op

de planken.”

 

Ook editie tien van de Bèkse Kroegentocht begint om 12.00 uur bij café-restaurant De Vier Linden bij sportpark Soetendaal. Vervolgens gaat de tocht naar jongerencentrum Gryphus, café-zaal De Wildeman, zalencentrum Concordia en, tegen de avond, Herberg Thijssen. Van begin tot eind worden de vijfhonderd ‘gasten’ tijdens de tussenstops bij de vijf cafés door de initiatiefnemers Jaco Nabuurs, Marty Verhoeven, Arno Thijssen en René Derkx, die tijdens het kermis- en kroegenfestijn worden ondersteund door een charmante damescrew, in de watten gelegd. Er is onder meer een grote loterij waarmee, door lokale ondernemers beschikbaar gestelde, kleinere en grotere prijzen zijn te winnen.

 

Ook ontvangen de deelnemers die van tevoren een kaartje à 17,50 euro kopen een T-shirt en een aantal drink-, eet- en attractiebonnen. Tevens maken de voorinschrijvers kans om thuis opgehaald te worden voor een ritje in een zeer luxe limousine inclusief een lunch. Een kaartje reserveren kan niet meer via de site, vanaf 15 juli zijn de laatste kaartjes te koop in de kroegen. Mensen die van tevoren hun kaartje hebben besteld, kunnen hun shirt op vrijdagavond 8 augustus tussen 21.00-23.00 uur ophalen in Herberg Thijssen. Hier vindt tevens de verloting plaats van de limousinetrip. Tijdens deze avond treedt de band Random op. De feestband De fik erin verzorgt op maandagavond bij Herberg Thijssen het muzikale invulling van de avond. Het slotakkoord van de kroegentocht zal verzorgd worden door Malibu Sound & Light. Kijk voor meer informatie op de site www.beksekroegentocht.nl.