Ambitieus DES richt blik op nieuw seizoen

Iedereen mag zich sinds woensdag weer uitleven op de sportvelden. Maar vooral bij sporters vanaf 13 jaar kunnen nog lang niet alle remmen los vanwege de restrictie van anderhalve meter afstand. “Maar we zijn blij dat we weer kunnen trainen”, zegt Rinus Ugen, de kersverse trainer-coach van korfbalvereniging DES in Vierlingsbeek.

 

Hij staat te popelen om te beginnen aan de eerste training. En datzelfde geldt voor de korfbalsters van DES. Want ze zijn nieuwsgierig naar elkaar. Het is Bevrijdingsdag, maar desondanks wordt op de velden op sportpark Soetendaal getraind. De eerste conditionele en technische stappen worden gezet met het oog op het nieuwe seizoen, waarin de huidige A-jeugd van de Vierlingsbeekse korfbalclub  onder leiding van de ervaren korfbaltrainer uit Deurne de stap naar het wedstrijdkorfbal gaat maken. Komend seizoen komt het zeer jonge DES 1 uit in de eerste klasse.

 

De afgelopen vier seizoenen greep het team onder leiding van trainer-coach Wim van den Munckhof uit Swolgen in de jeugdcompetities de ene na de andere titel. “Ik ben benieuwd naar hen, en zij naar mij”, zegt Ugen met een brede lach op zijn gezicht. “Ik heb ze in de zaalcompetitie een aantal keren zien spelen en, ja,  talent hebben ze zeker. Snelheid, fanatisme, een goed schot, enthousiasme: het is een mooie uitdaging om met dit team uit te komen in de eerste klasse. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen. Als ik het nu moet zeggen, denk ik dat een plek in de middenmoot zeker mogelijk moet zijn. Maar laten we eerst maar eens met de eerste trainingen beginnen.” En die zullen zonder partijtjes zijn. “Lichamelijk contact is niet mogelijk, we moeten afstand houden. Dat maakt het inderdaad wel lastig, maar aan de conditie en het schot kan natuurlijk wel gewerkt worden. Ach, ik ben allang blij dat er weer gesport kan worden.”

 

Eigenlijk zou Ugen pas komend seizoen aan de slag gaan in Vierlingsbeek. Maar doordat vanwege het coronavirus een streep werd gezet door de huidige competitie, besloot Wim van den Munckhof het stokje al eerder aan hem door te geven.

 

DES richt het vizier nu al, begin mei, op de start van het nieuwe seizoen. Deze week maakte de technische commissie (tc) ook al de teamsamenstellingen met bijbehorende kaders bekend. “We hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om DES weer op de kaart te zetten”, zegt Marijn Tacken namens de tc. “En we zijn erg trots op het resultaat. Zowel organisatorisch als speltechnisch zijn enorme stappen gezet. We hebben met DES 1 weer een vaandelschip, een uithangbord, maar zeker zo belangrijk is dat bij de jongste jeugd het aantal leden gestaag groeit. We hebben de afgelopen week, toen bekend werd dat de jeugdtrainingen begonnen, opnieuw een aantal  nieuwe leden mogen begroeten, ook uit omliggende dorpen als Overloon. Dat is ook wat we willen, een regiofunctie bekleden voor de korfbalsport. Net zoals Volharding dat doet als voetbalclub. We hebben voor komend seizoen in onze ogen ook een sterk technisch kader, met Rinus Ugen als hoofdcoach en een groot aantal oud-korfbalsters en speelsters van DES 1 als trainer-coaches van de jeugdteams.” Met een lach: “DES zit in de  lift, dat is een ding dat zeker is. Als meisjes uit de regio Vierlingsbeek willen korfballen, in mijn ogen de leukste meidensport die er is, dan moeten ze bij DES zijn.”


Ook interesse om lid te worden of deel te nemen aan een van de kennismakingstrainingen? Meld je dan aan via tc@des-vierlingsbeek.nl.

 

Sponsor of vriend van DES worden? Neem (voor een vrijblijvende brochure met de mogelijkheden) dan contact op met de sponsorcommissie via sponsoring@des-vierlingsbeek.nl.

 

Foto: De eerste training, conform de coronarichtlijnen van het RIVM, van DES 1 onder leiding van de nieuwe-trainer-coach staat op het punt van beginnen.