Volharding wint periodetitel

 

Bron: Peel en Maas Venray

 

Sjoerd van der Coelen heeft een prijs te pakken in zijn eerste seizoen bij Volharding. De Venrayse trainer zag Nieuw Woensel zaterdagavond met 1-0 winnen van PSV. Door deze zege pakt Volharding, dat zelf niet in actie kwam, de tweede periode in de tweede klasse H. Van der Coelen woonde de wedstrijd live bij, samen met de selectie en een handjevol supporters van de Vierlingsbeekse club.

De situatie voor wat betreft de tweede periode was voor aanvang van het inhaalduel in Woensel heel simpel. Wint PSV, dan pakken de Eindhovenaren de tweede periodetitel. Wint Nieuw Woensel of eindigt de derby’ gelijk, dan is het feest in Vierlingsbeek. “Ik had écht niet verwacht dat PSV hier punten zou laten liggen”, zegt Sjoerd van der Coelen. “Maar je merkte het derbygevoel vanaf de eerste seconde. Nieuw Woensel speelde scherp en heeft meer dan aan zijn sportieve plicht voldaan. Dit is mijn eerste prijs als trainer, in mijn eerste jaar bij Volharding. Dat maakt het voor mij, maar vooral voor de ploeg en de club Volharding extra mooi.”

 

Sjoerd van der Coelen is de eerste trainer sinds Stephan Sijbers in 2009 die weer eens een prijs wint met Volharding. Toen bemachtigde  de Vierlingsbeekse ploeg ook de tweede periodetitel.

Foto: spelers en begeleiding van Volharding gaan uit hun dak na het winnen van de periodetitel. Twitterfoto: Sjoerd van der Coelen.