Landelijke opschoondag

 

Onder het motto "opgeruimd staat netjes" houden veel inwoners van ons dorp  hun directe omgeving, zoals trottoir, straat en berm  schoon. Dat wordt gezien als goed burgerchap.

Daarnaast is het echter goed om locaties waar meer afval ligt af en toe extra aandacht te geven en het afval ook daar ook op te ruimen. Ons milieu is er ook mee gebaat want het plastic afval dat blijft liggen is een groot probleem aan het worden. De overheid stimuleert het opruimen middels de Landelijke opschoondag.

Dit jaar vindt die op zaterdag 28 maart plaats. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Voor scholen zijn de opschoondagen op 31 maart en 2 april.

Wilt u ook uw steentje hieraan bijdragen? Geef u dan snel op via www.afvalaanbieden.nl/lod. Dit kan tot 16 maart. Het benodigde materiaal, zoals veiligheidsvestje, knijper en handschoenen worden u ter beschikking gesteld.

 

Vergoeding voor verenigingen

Wilt u met uw vereniging (buurt- of sportvereniging) op zaterdag 28 maart 2015 ook de handen uit de mouwen steken?

Dit jaar krijgen verenigingen die meedoen met minimaal vijf leden een vergoeding van €20,- per vereniging. Voor verenigingen die meedoen met tien leden of meer is er een vergoeding van €40,- per vereniging. De vergoeding krijgt u na 28 maart 2015 op de rekening gestort.

 

Schone Maas

In de gemeenten Cuijk, Grave en Boxmeer wordt dit jaar een aparte actie gehouden om de oevers van de Maas schoon te maken. Wilt u daaraan een bijdrage leveren, geeft u dat dan aan bij uw aanmelding!

 

Aanmelden

Via www.afvalaanbieden.nl/lod kunt u zich tot 16 maart aanmelden. U krijgt daarvan een bevestiging per mail. Wij zorgen voor de benodigde materialen en de eventuele vergoeding. En natuurlijk krijgen alle kinderen die meedoen ook dit jaar weer een aardigheidje.

Wilt u ook even doorgeven aan de dorpsraad via de secretaris frans.spiekman@ziggo.nl als u zich opgeeft, zodat de dorpsraad kan helpen bij de coördinatie van de opschoonlocaties.