Johan Vullings nieuwe trainer Volharding

 

Johan Vullings (38) uit Venray volgt plaatsgenoot Sjoerd van der Coelen komend seizoen op als hoofdtrainer van Volharding.

 

Van der Coelen, die in januari pas 38 jaar wordt,  is momenteel bezig aan zijn vierde en laatste seizoen bij de vereniging uit Vierlingsbeek. Vullings lijkt zijn natuurlijke opvolger. Tijdens het eerste contractjaar van Van der Coelen was Vullings namelijk nog diens assistent en beiden hebben een gelijksoortige kijk op voetbal: waar mogelijk verzorgd en aantrekkelijk aanvalsspel op de mat leggen. Na drie jaar voor het eerst op eigen benen te hebben gestaan bij Hapse Boys, keert Vullings komend seizoen dus terug bij zijn oude liefde.

 

De in Venray woonachtige maar in Horst geboren Vullings begon zijn trainerscarrière bij de reserves van Volharding in het seizoen 2012-2013. Hij slaagde er tijdens drie jaar trainerschap van Volharding 2 telkens in om goed mee te doen in de reserve hoofdklasse. Vullings wilde daarna graag voor het eerst ergens als hoofdtrainer aan de slag en dat lukte bij Hapse Boys. In zijn eerste jaar degradeerde hij uit de derde klasse, om daarna gelijk weer kampioen te worden in de vierde klasse. In het lopende seizoen staat hij met Hapse Boys voorlopig op een tiende plek.

 

Johan Vullings is een échte Volharding-man geworden. In 2006 kwam hij als voetballer (destijds afkomstig van SV Venray, red.) de Vierlingsbeekse hoofdmacht versterken en hij bleef als speler actief tot 2011. Vullings wordt de vijfde man in de geschiedenis, die bij Vierlingsbeekse vereniging zowel als speler bij Volharding 1 acteerde en als hoofdtrainer diezelfde troepen gaat aansturen. Eerder gingen Wim Koelen, Tonnie Theunissen, Ronald Gits en Hans Willems hem voor.

 

Foto: website Volharding.