Gryphus presenteert: De Pruuverij, Talententuin, Rob Scheepers, André Manuel


zaterdag 9 oktober > bieravond > DE PRUUVERIJ: BOCKBIERAVOND
Bieravond met in de hoofdrol het gerstenat waar menigeen zich alweer tijden op verheugt: het bockbier. Er wordt verteld over de herkomst, geschiedenis en samenstelling van alle brouwsels op het menu, er is een quiz, er zijn hapjes en er is een speciaal bockbier uit… Groeningen. Drie keer raden wie er morgen het bokje is. En om met een goed gevulde maag aan de proeverij te beginnen wordt er vanaf 19.00 uur een heerlijke maaltijd geserveerd met als hoofdgerecht een wild zwijn aan het spit.
Meld je aan voor een bierkaart met wild zwijn voor 45 euro, een losse bierkaart (zonder zwijn) van 20 euro of of alleen een wild zwijn (zonder bierkaart) voor 25 euro, dan kunnen we boodschappen gaan doen!
aanvang: 19.00 uur > entree: gratis > aanmelden: www.gryphus.nl

vrijdag 22 oktober > open podium > TALENTENTUIN: A BIRD’S LUCK + SIMON PINGEN & ABSENT CHRONICLES + THE DIESEL DUCKS
Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent staat als een paal boven water. Alle reden voor Gryphus om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De elfde editie inmiddels met deze keer in de hoofdrollen: A Bird’s Luck, Simon Pingen & Absent Chronicles en The Diesel Ducks.
De Vierlingsbeekse singer-songwriter Merel Klaassen vormde voor de coronacrisis een duo met gitarist Luuk Dijsselbloem: Merel & Luuk. Tijdens de lockdown is het duo hard aan slag gegaan met het schrijven en opnemen van eigen nummers wat onder andere resulteerde in de EP Get Over It. Inmiddels is de naam gewijzigd in A Bird’s Luck en wordt het duo bijgestaan door bassist Milan Dolk. Vanavond brengt A Bird’s Luck voor het eerst haar eigen nummers live ten gehore. Aangevuld met een paar lekkere covers. Simon Pinen en Absent Chronicles leerden elkaar kennen tijdens repetities voor Popronde 2020. Poppy hooks en rauwe electro basslines met invloeden uit pop, rock en country. Het duo speelt vanavond zijn electropop in een akoestisch jasje. Poppy hooks en rauwe electro basslines met invloeden uit pop, rock en country. The Diesel Ducks is een rootsrocktrio uit Deurne dat eigen nummers speelt in de beste traditie van blues, rock en country. A tank full of gas and a bottle of wine. Meer is er niet nodig voor een heerlijke pot ‘Americana on the road’. Zonder twijfel wordt dit een prachtavond vol bijzondere talenten.
zaal open: 20.00 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

vrijdag 29 oktober > cabaret > ROB SCHEEPERS > SCHEEPERS PRIKT DOOR (try-out)
Jazeker, 2021 is dan toch eindelijk ten einde. En aan Rob Scheepers de eer om het samen te vatten in dit volle/halfvolle/lege* theater. Een historisch jaar dat, zoals we ons vast nog wel herinneren, begon in lockdown. Maar ook een jaar dat uiteindelijk dankzij Rutte/vaccins/Ajax/aliëns* eindigde in harmonie/verwarring/anarchie*. Zet je schrap voor een avond vol grapjes/overpeinzingen/gejank* over alles wat 2021 maakte tot wat het was; een topjaar/tussenjaar/schijtjaar*, én over de welvaart/onzekerheid/crisis* die ons in 2022 nog te wachten staat.
* Doorhalen wat niet van toepassing is. Want Rob heeft natuurlijk ook nog geen flauw idee waar het allemaal naartoe gaat…
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 15,00 euro | <20 jaar: 12,00 euro > [UITVERKOCHT]

vrijdag 12 november > cabaret > ANDRÉ MANUEL > SNEU
SNEU was volgens sommigen de allerbeste voorstelling die afgelopen seizoen niet gespeeld is. Ongehoord mooie liederen. Vlijmscherp tot op het bot. Voor alles is SNEU een hartstochtelijk pleidooi voor het podium als onveilige werkplek. Want zo hoort dat. Gaat dat dus zien! Als het weer kan. Hopelijk na de zevende golf. SNEU!
Al 30 jaar staat André Manuel bekend als een bikkelharde satiricus. De shows van deze compromisloze bulldozer zitten vol incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen, maar de Tukker zet ze zo slim en functioneel in dat je weinig anders kunt dan de conclusie van de Volkskrant te onderschrijven: “André Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.”
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren vanaf 22 oktober, 10.00 uur: www.gryphus.nl


GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
Het Formule 1 Circus is alweer toe aan de najaarstour en het blijft maar spannend. Gaat het Max lukken om King Lewis eindelijk van de troon te stoten? We gaan het zien want ook dit seizoen zullen (onder voorbehoud) weer alle Grand Prix races op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij gaan er weer eens goed voor zitten en zetten ons geld op onze Max. En U?

  • zondag 10 oktober: GP TURKIJE (14.00 uur)
  • zondag 24 oktober: GP VERENIGDE STATEN (21.00 uur)
  • zondag 7 november: GP MEXICO (20.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis

 

Stem op JOC met Rabobank ClubSupport Actie
Het is weer mogelijk om te stemmen voor de Rabobank Clubsupport Actie. Het JOC Vierlingsbeek/Groeningen ontvangt uiteraard graag je stem(men). We willen stoppen met onkruidbestrijding met chemische middelen. Daarom willen we een borstelmachine kopen om daarmee onkruid te verwijderen op ons voor- en achterterrein. Spreekt het milieu je ook aan? Steun ons dan en geef je stem(men)! Meer info op: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport.
p.s. Heb je nog stemmen over, denk dan ook eens aan Op De Tôffel. Zij kunnen je stem(men) ook goed gebruiken.


coronatoegangsbewijs
Voor concerten, cabaretvoorstellingen en alle andere activiteiten moeten wij ons houden aan de voorwaarden die gesteld zijn door de overheid. Als gast van Gryphus heb je daarom (voorlopig) naast een eventuele reservering voor een activiteit ook een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs, een QR-code, is te verkrijgen via de CoronaCheck-app met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatief testbewijs.

Neem dus je coronatoegangsbewijs mee naar Gryphus, via de CoronaCheck-app of geprint op papier en vergeet je legitimatiebewijs niet want het coronatoegangsbewijs is persoonsgebonden. Uiteraard houden wij het overheidsbeleid en nieuwe maatregelen scherp in de gaten. Op www.gryphus.nl vind je de actuele stand van zaken die voor een bezoek aan Gryphus van belang is.

Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl