Kermis 2016 in Groeningen

 

Wat een mooie kermis hebben we weer gehad in Groeningen!

Vrijdag 2 september was er het Fluitketelschuiven: nieuw, een wat zuinige opkomst maar oh zo leuk, hilarisch, sportief en verrassend.. En vooral: erg gezellig! Het team ‘Schrief mar iets op’ is de eerste winnaar van het Fluitketelschuiven op de Groeningse Kermis. Volgend jaar zullen zij, naar wij verwachten, meer tegenstand ondervinden bij het verdedigen van hun titel.
Zaterdag middag 3 september begon de kermis voor de kinderen met de ballonnen wedstrijd en daarna werd er volop gebruik gemaakt van de attracties. Er was bijonder bezoek: 2 Minions én Elza (van Frozen) kwamen op de Kermis!
Zaterdagavond was het ouderwets gezellig in café De Zandpoort.

Zondag begon de Kermis om 13.00 uur: we hadden wat zorgen over het weer maar gelukkig bleek het niet nodig geweest te zijn: droog, voldoende wind die de regen weg blies en zo nu en toe een heerlijk zonnetje.

Wat waren er veel enthousiaste, blije kinderen! Wat werd er volop gebruik gemaakt van de attracties! Wat was het soms moeilijk kiezen in het kado-winkeltje! Wat hadden we geweldige prijzen in onze kermisloterij! Om 18.00 uur was de eindtijd van de Kermis, maar omdat er nog zó veel kinderen gebruik maakte van de attracties, er stonden zelfs nog rijen, werd de sluitingstijd verlengt.

Een attractie die niet gepland was, de 'hoosbui', was een groot feest en een mooie afsluiting van Kermis 2016!
Iedereen die op de kermis geweest is, één of meer prijzen beschikbaar heeft gesteld, lootjes heeft gekocht: kei bedankt!!! Zonder jullie geen Kermis...

Wij van de Kermiswerkgroep hebben er van genoten dat het weer zo goed en gezellig is verlopen. En wat is het leuk om zoveel complimetjestjes te krijgen over de opzet van onze Groeningse Kermis!
Op maandag werd er, traditiegetrouw, nog fanatiek getoept om halve hanen. Vroeg in de avond was het toegestaan te zingen, hoe vals ook, tijdens de afsluiting bij de Karaoke. Op naar Kermis 2017!

 

Wij willen onderstaande sponsoren enorm bedanken voor de mooie prijzen, hulp en materialen die zij beschikbaar gesteld hebben! In totaal zijn er ruim 80 prijzen verloot!

 

Harm Martens, Plus Verbeeten, Zorgboerderij De Hultenhoek, Foto Willy Verstraaten, Phone House Boxmeer, Kapsalon Toine, Pascal Mulders Auto’s, Siebert Home, Stephan Winkelmolen, De Zandpoort Groeningen, Romeo Hendriks Schilderwerken, Veerpont Johan vd Boogaart, Evers Installatie, Tapasproeverij Overloon, Beautysalon Chantal, Streekwinkel Timmermans, Ebben AArdappelen, Outlands Open Air, Metsel- en tegelwerk Louis Leeyen, Kwekerij De Schans, Shop Jacobs Overloon, ‘t Genot, Tonny Thijssen, ABC Vierlingsbeek, Kwekerij Bardoel, Oorlogsmuseum Overloon, Museum Van Postzegel Tot Tank, Restaurant De 4 Linden, Bekse Kroegentocht, Djeenz Overloon, Ommehof Groeningen, CV De Keieschieters, LJ Woodproducts Peter Janssen, Zorgboerderij Molenveld, Kapsalon José, Pakhuus Peters Vortum Mullem, Pimpernel, AJ Laktechniek, Plaza Overloon, Café De Wildeman, Bardoel tuin- en bestrating, Herberg Thijssen, Berly Fleur, Biercantus, Lekker Beks, Kwekerij De Kamp, Veko Koudetechniek, Gilde Groeningen, Van Dongen fitness en fysio, Fitland Mill

 

Graag tot volgend jaar

Kermiswerkgroep Groeningen: Anita, Anita, Daniëlle, Jill, Maike, Moniek, Sandra