Heel Vierlingsbeek beweegt bij de 4e editie van de Bekse Bruggenloop op 11-9-2016

 

Na een zeer succesvolle 3e editie van de Bekse Bruggenloop vindt op 11 september 2016 vanaf 10.00u voor de 4e keer dit hardloop- en wandelevenement plaats.
De start en finish is op het plein achter de kerk in de Kloosterstraat te Vierlingsbeek.

Ervaren lopers worden uitgedaagd en voor startende hardlopers is het een ideale kennismaking met deze sport.

 

TALENTENLOOP, KIDSLOOP, BAMBINOLOOP
De organisatie voelt zich door alle enthousiaste reacties van vorig jaar geprikkeld en heeft voor dit jaar ook weer de talentenloop geprogrammeerd voor kinderen tot en met 15 jaar. We hebben gezien dat er diverse jonge hardlooptalenten zijn die wel interesse hebben in het wedstrijdelement van de 5 km loop. Voor deze jonge hardlopers die met de Talentenloop meedoen met de 5 km hebben we leuke prijzen in petto.

Start je bij de kidsloop of bambinoloop, dan ben je al een winnaar! Iedereen ontvangt een medaille en komt op het podium. Het maakt niet uit hoe je de 1 km volbrengt, meedoen is belangrijker dan winnen. De Bambinoloop is t/m 6 jaar en de Kidsloop is vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar en papa en/of mama mogen natuurlijk mee rennen.

SENSATIONELE ESTAFETTE LOOP
De organisatie wil dit jaar vooral inzetten om deelnemers voor de estafetteloop te enthousiasmeren. Bij de groepsestafette legt een team van 4 samen 6 kilometer rennend af (ieder 1,5 km). Regel met je team je eigen relay (estafettestokje) en het team met de meest originele relay ontvangt een leuke prijs. De estafetteloop is de uitdaging voor o.a.; hardloopclubs, bootcampteams, collega’s, vrienden, buren, bedrijven, familieleden, verenigingen etc. Dit spectaculaire onderdeel biedt veel kijkplezier op het kerkplein aan de Kloosterstraat te Vierlingsbeek. 

PUMPTRACK IN VIERLINGSBEEK
Met de opbrengst van de kidsloop ondersteunen we het initiatief om in Vierlingsbeek een Pumptrack op te zetten.  Deze unieke (fiets)crossbaan baan is niet alleen geschikt voor de (BMX)-fiets. Ook met skates, rolschaatsen of je step kun je hier prima uit de voeten. Pumptracks zijn relatief onbekend in Nederland, maar zijn wereldwijd een echte hype aan het worden. En dat is niet zo gek want een pumptrack biedt de kans om een park of terrein op een unieke manier te verfraaien en geeft onze kinderen weer volop uitdaging om buiten te bewegen.

PROGRAMMA:
10.00u start hardlopers 5 km
10.00u start talentenloop  5 km (t/m 15 jaar)
10.45u gezamenlijke start wandelaars  11 km
11.00u start hardlopers 10 km
12.30u start estafetteloop (4x1,5 km)
13.30u start kidsloop 1km  (v.a. 6 t/m 12 jaar)
14.00u start bambinoloop 500m (t/m 6 jaar)
Wandelaars: vrije start van 09.30u tot 12.00 uur (11km)

 

INSCHRIJVING
Inschrijven is mogelijk via http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bekse-bruggenloop/.
Na inschrijving en betaling ontvang je een email ter bevestiging inclusief alle benodigde informatie. Inschrijven kan ook nog op de dag zelf tot tenminste 15 minuten voor start van de gekozen afstand.

 

Info over Bekse Bruggenloop:
Voor meer info of vragen kunt u terecht bij stggroevie@gmail.com.
De Bekse Bruggenloop is een initiatief van Beek Beweegt/ Gêf ‘t Dûr van Bibliobeek te Vierlingsbeek.
De werkgroep Bekse Bruggenloop maakt onderdeel uit van Stg. GroeVie.

 

Op 11 september 2016 beweegt heel Vierlingsbeek.
Jij doet toch ook mee?