Derde lustrum Bèkse Kroegentocht

De organisatie van de Bèkse Kroegentocht is alweer aan het aftellen voor de komende editie van het kroegen- en kermisfestijn in Vierlingsbeek, dat dit jaar op maandag 12 augustus in Vierlingsbeek wordt gehouden. Dat het evenement populair is, blijkt wel uit de kaartverkoop. "De 500 kaarten voor de jubileumeditie waren op 12 juli al uitverkocht", meldt medeorganisator Jaco Nabuurs trots.

 

Voor een deel van de organisatie is het tevens aftellen naar hun laatste editie. "Dat klopt", weet Nabuurs. "De oude garde gaat het stokje doorgeven aan een nieuwe, jongere groep enthousiaste mensen", vertelt Nabuurs, die als spreekstalmeester alle jaren de rode draad in het programma verzorgde. "Na vijftien jaar vinden wij als initiatiefnemers het mooi geweest. Het is tijd voor een frisse wind, voor nieuwe initiatieven wellicht. De afgelopen jaren heeft een jongere garde met ons meegedraaid in de organisatie. Zij weten van de hoed en de rand. Daarom hebben wij er alle vertrouwen in dat Bèkse Kroegentocht, de oudste kermiskroegentocht van het land, ook in de toekomst succesvol door blijft draaien."

 

De saamhorigheid is groot tijdens de Bèkse Kroegentocht, waarin alle deelnemers in één lange stoet gezamenlijk van kroeg naar kroeg lopen in dezelfde shirtkleuren. Het gezelschap is op 12 augustus van 12.00 tot 14.00 uur bij Herberg Thijssen, van 14.15 toto 16.15 uur bij Gryphus, van 16.30 tot 18.30 uur bij de Wildeman, van 19.00 tot 21.00 uur bij Herberg Thijssen en besluit het programma vanaf 21.00 uur in de feesttent voor zalencentrum Concordia, waar de liveband 'De Heeren van' op uitnodiging van de organisatie het podium beklimt. Ook dit jaar zijn er weer tal van verrassingen voor de deelnemers. Wat de shirtkleur wordt, wil de organisatie nog niet zeggen. Dat blijft een verrassing tot de opening van de kermis op vrijdagavond.

 

De deelnemers hebben tevens de mogelijkheid om onder de noemer 'Uurke Vurraf' voor slechts 5 euro vanaf 11.00 uur gezamenlijk te ontbijten bij pannenkoekenrestaurant 't Genot, zodat ze vanaf 12.00 uur met een gevulde maag kunnen beginnen aan de kroegentocht. Iedere deelnemer die een felbegeerd kaartje heeft weten te bemachtigen, krijgt, naast een dag vol gezelligheid, een shirt, een drankmunt, toegang tot twee kermisattracties, een lunch en een vis of hamburger. Mensen zonder kaartje zijn natuurlijk welkom. Zij kunnen gewoon in de stoet aansluiten, op eigen kosten.

 

Aanmelden voor het kroegentochtontbijt in 't Genot kan nog wel. Informatie: www.beksekroegentocht.nl.

 

De kroegentocht heeft ook de aandacht van de regionale media getrokken. Zie artikel in Boxmeers Weekblad van afgelopen week (foto)