Vierlingsbeek krijgt alsnog onderzoek naar toekomst gemeenschapshuis

 

BOXMEER/VIERLINGSBEEK - Hoe moet het gemeenschapshuis in Vierlingsbeek er in de toekomst uitzien? Er komt op aandringen van de gemeenteraad van Boxmeer alsnog een onderzoek. Dat is donderdagavond besloten.

 

Het dorp Vierlingsbeek is verdeeld. Het bestuur van gemeenschapshuis Joffershof wil uitbreiden (kosten 350.000 euro), maar een regiegroep, waar diverse geledingen van het dorp in zitten, wil liever een onderzoek naar de haalbaarheid van een multifunctionele accommodatie (mfa).

 

Podium
Maar is er in een verbouwde Joffershof wel plaats voor iedereen? ,,In de verbouwplannen is bijvoorbeeld geen groot podium opgenomen. En met de dreigende sluiting van zalencentrum Concordia, waar veel verenigingen gebruik van maken, is daar wel behoefte aan”, zei gemeenteraadslid Han Welbers van PK.

 

De discussie over het gemeenschapshuis wordt al sinds 2013 gevoerd. In 2015 is er zelfs al eens een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om de leegstaande kerk aan te kopen om er een nieuwe mfa van te maken. De 4,1 miljoen euro die dat moest kosten was de gemeente echter iets te gortig.

 

Haalbaar en betaalbaar
,,Maar ga nu eens kijken naar de mogelijkheden. Wat is realistisch, wat is haalbaar en betaalbaar”, zei Fons van Mil van VDB/LO.

 

In de opdracht die wethouder Willy Hendriks meekrijgt staat dat het onderzoek geen vertraging mag opleveren voor de plannen van Joffershof. En dat bij het onafhankelijke onderzoek de verbouwing van Joffershof eveneens moet worden bekeken.

 

Gemeenschapszin
De raadpartijen waren het er over eens dat een onderzoek mee zou kunnen helpen met het herstellen van de gemeenschapszin die in Vierlingsbeek anders zo groot is.

 

Gerard Kusters van LOF vindt een onderzoek van 35.000 euro geldverspilling. Ook vraagt hij zich af wat het bestuur van Joffershof er van vindt. ,,Ik zou het wel weten als ik in het bestuur van Joffershof zat”, zei hij. Daarmee suggererend dat het besluit toch te gaan onderzoeken tegen de wens van Joffershof in niet in goede aarde zou vallen.

 

De Boxmeerse fractie van SP was niet bij de raadsvergadering. De SP had zich afgemeld omdat de fractie het, als gevolg is van de risico’s die het virus Corona met zich meebrengt, niet eens is met het fysiek vergaderen in de raadszaal.

 

http://www.gelderlander.nl/boxmeer/vierlingsbeek-krijgt-alsnog-onderzoek-naar-toekomst-gemeenschapshuis~a071eae2/

Herman Wissink