Uitstekende prestaties Judoka’s Vierlingsbeek in Wehl

 

Zaterdag 6 mei heeft de wedstrijdgroep van Judoclub Randori Vierlingsbeek deelgenomen aan het “Internationale Lentetoernooi” in Wehl, een zwaar toernooi waar zelfs de Nederlandse top, in een aantal klasse, uitkomt.

 

De onderstaand judoka’s hebben hier vanuit Randori aan deelgenomen:

  • Gio Simons
  • Lieke van Oeffelt
  • Ceriel Janssen
  • Max Kollenburg
  • Zoë van Wijk

 

Vanaf 1 januari heeft de Internationale Judo Federatie (IJF) een aantal regelwijzigingen voorgesteld. In aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio (2020) is het doel om de sport begrijpelijker en spectaculairder te maken. De wedstrijden worden korter, minder straffen en meer nadruk op de ultieme score: ippon.

 

Zo verdwijnt de yuko en worden scores die vroeger een yuko opleverden, nu gewaardeerd met een waza-ari. Verder worden partijen bij de mannen een minuut korter (was vijf minuten) en kan een judoka de partij verliezen wanneer hij of zij drie straffen krijgt. Voorheen waren dat er vier.

 

De gewijzigde regels lijken voor de judoka’s van Randori goed uit te pakken. Het resultaat is dat er meer scores worden behaald en dat is aantrekkelijk voor het spel.

 

Alle judoka’s hebben weer een zeer leerzame sportdag gehad. De meeste vooraf besproken doelstellingen zijn behaald en er zijn weer uren gemaakt op de wedstrijdmat. Zowel fysiek en mentaal hebben de meeste judoka’s weer een stapje kunnen maken. Top !!

 

De prestatie van Max Kollenborg verdient extra aandacht. In een poule van 20 inschrijvingen wist hij via het afvalsysteem na 4 overwinningen op te klimmen tot de 3de plek. En meer dat uitmuntende prestatie!!!!

 

Is je interesse gewekt, kom dan gerust een keer kijken hoe wij jonge kinderen spelenderwijs het judo en vallen aanleren.

 

Judoclub Randori Vierlingsbeek e.o. traint elke dinsdagavond vanaf 18.00 uur in de gymzaal van Basisschool Laurentiushof te Vierlingsbeek. In alle groepen hebben wij nog plaats voor nieuwe leden.

 

Voor meer informatie kijk op onze website: http://www.judo-vierlingsbeek.nl/

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Judoclub Randori Vierlingsbeek e.o.