Programma Gryphus in februari & maart 2018

Programma Gryphus februari / maart 2018:

  • zoaterdag 10 fibbrewari > carneval > 34E KÈÈSTEENEBAL: DÀ BÀT TOCH NIE!
  • zaterdag 24 februari > concert > BEUKFEEST: SHINIGAMI + HORDEARII + INFERUM
  • vrijdag 2 maart > cabaret > ROB SCHEEPERS > KOM MAAR OP (try-out)
  • vrijdag 9 maart > open podium > TALENTENTUIN: SOVAY + BALLOON BUSTERS + THE VELVET STATE
  • 15 februari > Op ut Tuffelke > deadline aanmelding
  • zaterdag 17 maart > ierse avond > ST. PATRICK’S EVE met live: THE COINCIDENCES
  • zaterdag 24 maart > bandwedstrijd > OP UT TUFFELKE

zoaterdag 10 fibbrewari > carneval > 34E KÈÈSTEENEBAL: DÀ BÀT TOCH NIE!

Ja minse, hier is wer zò’n fijn stukske van Griefus ien ut durpsblèdje, mar DÀ BÀT TOCH NIE! Want wie lèèst ’r tiggeworrig nou nog un papiere krèèntje? Dan het ut ok gen nut um te vermelde dat ut op zoaterdag 10 fibbrewari wer bal is op de Grotestroat 18a, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat dit de vierundertigste ediesie van ut Kèèstenebal wurd, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge ut bèèst mar as haantje de vurste bej ut opedrèèje van de vurdeur um nege ovver nege ow feestneus noar binne kunt stèèke, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat d’r dizzen oavend alleen mar kneiters van carnavalshits gedrèèjd worre, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat de presentators van dizzen oavend wer boordevol grappe zitte, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge dizzen oavend mojje prieskes kunt winne, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge dizzen oavend wer un stuk wíezer zut worre, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge dizzen oavend niks te kort zut komme (as ge mar betalt), DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat dizzen oavend bommetje vol zit mit de allerbèèste optrejes, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ‘r dizzen oavend un neije heerser van ut Kèèsteneriek uut zal komme, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge dizzen oavend mit minse kunt proate woar ge normaal nooit mit wilt proate, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge dizzen oavend de bluumkes buute kunt goan zette, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge d‘r dizzen oavend ààchter zut komme hoe un muk un haas vangt, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen nut um te vermelde dat ge dizzen oavend de boel de boel kunt loate, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge dizzen oavend zut kunne heure hoe ut klökske thuus nie tikt, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge dizzen oavend spiekers op laag water zut kunne zuuke, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge van unne kouwe kermis thuus zut komme, DÀ BÀT TOCH NIE! En dan het ut ok gen zin um te vermelde dat ge carneval nie alleen mot viere, mar da ge da mit zien alle mot doen, DÀ BÀT TOCH NIE!

 

> anvang: neege ovver neege

> intree: vur niks

 

zaterdag 24 februari > concert > BEUKFEEST: SHINIGAMI + HORDEARII + INFERUM

Inferum opent de 30e editie van Beukfeest. Mechanisich strakke, groovy, moderne death metal met progressieve twists en zware vocalen. De band is eind 2016 opgericht en heeft al een aantal sterke optredens, waaronder Stonehenge, Wacken en Baroeg Open Air op zijn naam staan. Tevens heeft dit jonge kwintet als support opgetreden van Suicide Silence en Cryptopsy. Eind 2017 is de EP Modern Massacre ter wereld gekomen en dit mini-album kreeg overal lovende reacties.

 

Hordearii, een bijnaam gegeven aan gladiatoren die vochten voor hun vrijheid, stond drie jaar geleden ook al eens op Beukfeest. Destijds onder de naam Tribal Spirits. Vanwege de brede muzikale smaak van de bandleden is er een grote verscheidenheid aan stijlen die door de nummers heen te horen zijn. Het viertal wordt geïnspireerd door bands als Lamb Of God, DevilDriver en Cannibal Corpse. Stevige gitaarriffs, opzwepende drums en een flinke strot, oftewel: Heavy Thrash Metal!

 

God van de dood, geest der dood, Magere Hein; het zijn slechts enkele interpretaties van het Japanse woord Shinigami. Maar denk maar niet dat de band uit Japan komt, of met een zeis te werk gaat. Shinigami is ontstaan door een samenkomst van leden van bands als MaYan, Orphanage, Bleeding Gods, Tribal Spirits en Silicon Head. Doodgewoon Nederlands dus. Met de EP The Arcane Order bracht de band eind 2016 zijn eerste werk uit. Een lekkere mix van thrash en death metal. Knoop je veters maar goed vast en maak je klaar voor een rondje in de moshpit!

 

>zaal open: 20.30 uur

> aanvang: 21.00 uur

> entree: 7,00 euro | <20 jaar: 5,00 euro

> reserveren: www.gryphus.nl

 

vrijdag 2 maart > cabaret > ROB SCHEEPERS > KOM MAAR OP (try-out)

Rob Scheepers won de Padoem Patsss Oneliner Extravaganza in Toomler, mocht aanschuiven bij DWDD en Jinek, kreeg een wekelijkse radiocolumn en werd een van de steunpilaren van het tv-programma Padoem Patsss. En dat terwijl zijn nieuwjaarsconferènces in het zuiden van het land avond na avond uitverkocht raakten én hij met zijn debuutprogramma Schroot met veel succes ook boven de grote rivieren debuteerde.

 

Na deze wonderlijke wending realiseert de cabaretier uit Sterksel zich dat het tweede deel van zijn leven is begonnen. Radio, televisie en theaters ver buiten de Brabantse grenzen bespeelt hij inmiddels met veel plezier en succes. In zijn tweede show vertelt Rob aan de hand van scherpe, herkenbare en humoristische anekdotes over alledaagse situaties en de verrassingen die zomaar kunnen opduiken. Of Rob daar klaar voor is? Kom maar op!

 

> zaal open: 20.30 uur

> aanvang: 21.00 uur

> entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro

> reserveren: 0478.631802/630508 of www.gryphus.nl

> LET OP: RESERVEREN KAN VANAF VRIJDAG 9 FEBRUARI

 

vrijdag 9 maart > open podium > TALENTENTUIN: SOVAY + BALLOON BUSTERS + THE VELVET STATE

Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent staat als een paal boven water. Alle reden voor Gryphus om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De zesde aflevering inmiddels met deze keer in de hoofdrollen: Sovay, Balloon Busters en The Velvet State.

 

In het najaar van 2017 vonden drummer Karlijn en gitarist/zanger Frankie eindelijk hun nieuwe muzikale maatjes Tess op de basgitaar en Hugo op de leadgitaar. Sovay was geboren en in oktober 2017 werd er voor de eerste keer gerepeteerd. Zoekende naar een eigen sound binnen de indierock haalt het jonge Boxmeerse viertal inspiratie uit bands als Wolf Alice en Always.

Balloon Busters is een indierockband uit Boxmeer en omstreken en kenmerkt zich door een dromerige maar toch scherpe muziekstijl. De band bestaat uit Anna Baartmans (zang en bas), Xan van Kempen (gitaar), Camiel Vink (gitaar) en Vince Henraat (drums).

The Velvet State is een pop- en funkrockband uit Nijmegen met een verleden in The Ruby’s. Overal waar dit krachtige kwartet komt bouwt het een feestje. De onlangs uitgebrachte EP Ruby Red Velveti s hier het levendige bewijs van. Zonder twijfel wordt dit een prachtavond vol bijzondere talenten.

 

> zaal open: 20.30 uur

> aanvang: 21.00 uur

> entree: gratis

 

REGIONALE MUZIKANTEN OPGELET!

Gryphus organiseert in samenwerking met stichting Op De Tôffel op zaterdag 24 maart de bandwedstrijd Op Ut Tuffelke. Regionale muzikanten krijgen tijdens Op Ut Tuffelke de kans zich in de kijker te spelen. De band of artiest die op het podium als ‘beste’ uit de bus komt verdient het openingsoptreden van popfestival Op De Tôffel 2018 dat gehouden wordt op zaterdag 23 juni op het Vrijthof in Vierlingsbeek.

Bands of artiesten die interesse hebben om deel te nemen aan Op Ut Tuffelke kunnen zich vóór 15 februari aanmelden door een een demo met biografie sturen naar: Stichting Op De Tôffel, onder vermelding van Op Ut Tuffelke, postbus 15, 5820 AA Vierlingsbeek of info@opdetoffel.nl. Meer weten over Op Ut Tuffelke? Ga naar www.gryphus.nl of www.opdetoffel.nl.

 

In petto

  • zaterdag 17 maart > ierse avond > ST. PATRICK’S EVE met live: THE COINCIDENCES
  • zaterdag 24 maart > bandwedstrijd > OP UT TUFFELKE

 

Gryphus?

Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl