Jubileum Liedjesavond

 

33e keer “Ôjjem van Ège Bôjjem”

 

Vierlingsbeek is één van de weinige dorpen waar een geheel op zich zelfstaande liedjesavond nog steeds en al zo lang bestaat.  Dit jaar viert de liedjesavond “Ôjjem van Ège Bôjjem” haar jubileum-editie!

 

Op zaterdag 16 januari 2016 organiseert Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek voor de 33ste  keer de liedjesavond “Ôjjem van Ège Bôjjem”.

Een unieke en authentieke avond die jaarlijks begeleid wordt met een live blaas-begeleidingsorkest waarvoor apart partijen worden uitgeschreven. Dat de avond in het dorp gedragen wordt, blijkt uit de deelnemersopgave: De organisatie ontvangt elk jaar maar liefst tussen de 9 tot 12 aanmeldingen. De zelf geschreven nummers worden jaarlijks digitaal vastgelegd en beschikbaar gesteld om na te kunnen genieten. De digitale dragers worden niet alleen ingezet tijdens het carnavalsfeest maar ze zijn ook een heus collecters-item waarmee volop carnaval gevierd wordt.

 

Kortom de liedjesavond “Ôjjem van Ège Bôjjem” is steevast een gezellige dorpse avond die het carnavaleske gebeuren in Vierlingsbeek verrijkt.

Het thema van de carnaval en de liedjesavond in Bèèk en Gruuninge is dit jaar dan ook heel toepasselijk “De Kunning te Riek”.

 

Feestelijk progamma

Het programma van de avond wordt anders dan andere jaren.

Met de ingredienten “jubileumfactor” en wat innovatieve veranderingen beloven we het publiek dit jaar een majesteus, interactief jubileumprogramma.

 

Gebruik makend van een tweede podium schakelen we tijdens het programma van de deelnemers in de wedstrijd naar de gelouwerde winnaars van voorbije jaren met gouwe ouwe liedjes in de authentieke bezetting.

 

 

33e Ôjjem van ége bôjjem op  zaterdag 16 januari

 

De deelnemers aan wedstrijd gaan voor de felbegeerde juryprijs en de publieksprijs. Maar…het programma is zoals gezegd anders dit jaar. Om hiervan getuige te kunnen zijn, adviseren wij een ieder om op tijd te zijn, want het de avond is vanaf de start de moeite waard.

 

Wie komt dit jaar met het beste, mooiste, leukste carnavals (jubileum)liedje van Bèèk en Gruuninge en kan dit het beste overbrengen op het publiek.

Afgelopen jaar werd  de “Ôjjem van Ège Bôjjem wisseltrofee”  door Prins Rick overhandigd  aan “112”  met het nummer “Ode an ut Zwantje” zodat zij voor het 2e jaar op een rij, met de felbegeerde titel en de daarbij behorende publieksprijs (deÔjjem van Ège Bôjjem Bokaal”) en de juryprijs (de “Cuups Kup”) naar huis gingen.

 

De liedjesavond “Ôjjem van Ège Bôjjem” is al 33 jaar in de organiserende handen van Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek.

 

Vol trots willen wij u deelgenoot laten zijn van deze mijlpaal en verwelkomen wij u graag op zaterdag 16 januari. De zaal gaat om 19.30 uur open. Vanaf 20.00 uur start het feestelijk programma in zalencentrum Concordia in Vierlingsbeek.