Sinterklaasintocht 2019

 

Ook dit jaar komen de Sint en zijn Pieten Vierlingsbeek en Groeningen bezoeken, en wel op 17 november aanstaande. We verzamelen die dag op het plein tussen de kerk en de school en vertrekken daar om 11.00 uur in een stoet naar de Maas waar we de Sint gaan ophalen. 

 

Kom je met de auto, dan graag parkeren op het Vrijthof. Dit om teveel drukte en kans op ongelukken te vermijden. 

 

Kijk bij slecht weer op de site van Vierlingsbeek-Groeningen of op onze Facebookpagina “Sint in Vierlingsbeek en Groeningen”. Daar melden we dan als de tocht naar de Maas niet doorgaat.

 

Rond 11.30 uur arriveert Sinterklaas bij de pont. Wij wachten hem daar op. 
Met de stoet en Sint gaan we dan naar zaal Concordia. In verband met de veiligheid willen we iedereen vragen om achter de koets met de Sint aan te lopen.

 

In de zaal vieren we voor de kinderen uit Vierlingbeek een klein feestje met de Sint en zijn Pieten. De kleinste kinderen mogen rondom het podium op de grond gaan zitten en de overige kinderen vooraan op de stoelen. A.u.b. de zijkanten zoveel mogelijk vrij laten voor de harmonie, maar ook voor de veiligheid. Na afloop van het feestje mag iedereen op de foto met Sinterklaas.
Voor de ouders is eventueel het café geopend.

 

In de middag gaan Sinterklaas en zijn Pieten op visite in Groeningen. Het programma met de Groeningse kinderen begint om 14.00 uur in de Zandpoort met leuke activiteiten en om 15.00 uur begint het feest met Sinterklaas.

 

In de week van 11-15 november komen de collectanten van het Sinterklaascomité in Vierlingsbeek bij u aan de deur voor een vrijwillige bijdrage voor onze activiteiten. Alvast hartelijk dank daarvoor!

 

Wij hopen jullie weer allemaal te zien op 17 november!

 

Sinterklaascomité Vierlingsbeek-Groeningen