Pontveer APK-gekeurd

 

De Festina Lente, het pontveer dat dagelijks dwars over de Maas van Vierlingsbeek naar Bergen vaart, is weer terug op zijn plek. De week van carnaval werd gebruikt om de APK-controle uit te laten voeren. Het unieke aan dit veer is dat het zichzelf niet alleen dwars, maar ook, net als een gewoon schip, over de Maas kan laten varen.

 

En zo geschiedde het dat zaterdagmorgen 4 maart het veer in Maasbracht te water gelaten kon worden en zijn reis terug naar zijn eigen kade weer kon aanvaarden. Nu is het zo dat veerbaas Johan van den Boogaard jaren geleden de heerser was over het Keieschietersrijk en nu dus lid is van de Alde Prinsen Kompanjie, kortweg de APK. Daarom was een kleine delegatie van de APK uitgenodigd om de keuring van het pontveer te bekrachtigen.

 

De tafels werden opgesteld op het veer en het was de hele weg genieten van de natuur en de sfeer op de veerpont. In Vierlingsbeek aangekomen moet de Festina Lente zijn vrijheid weer inleveren en aan de ketting. Omdat er voldoende hulp beschikbaar was, was dat klusje zo geklaard en kon de champagne gaan vloeien. Zoals het er nu naar uitziet is de APK ook over vijf jaar weer bereid om zijn kennis en kwaliteiten bij deze gelegenheid beschikbaar te stellen.