Landelijke Opschoondag 2017: doet u mee?!

 

Op zaterdag 25 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. In het Land van Cuijk en Boekel doen we daar natuurlijk ook weer aan mee. We organiseren de Landelijke Opschoondag en twee Opschoondagen voor scholen. Doet u ook mee?!

 

Op zaterdag 25 maart trappen we af met de Landelijke Opschoondag. Heel Nederland is dan aan de slag met het opruimen van zwerfafval en dat doen we in het Land van Cuijk en Boekel ook. Dit jaar hebben we ook weer een vergoeding voor verenigingen die meedoen! Voor verenigingen die meedoen met minimaal vijf leden is er een vergoeding van €20,-  per vereniging. Voor verenigingen die meedoen met tien leden of meer is er een vergoeding van €40,- per vereniging.

 

Scholen ook aan de slag

Ook voor de scholen organiseren we opschoondagen. Zij kunnen dit jaar op dinsdag 28 maart of donderdag 30 maart samen met de klas of de hele school meedoen om de buurt schoon te maken.

 

Materialen

Wanneer u deelneemt aan één van de opschoondagen dan wordt u voorzien van alle benodigde materialen: veiligheidshesjes, knijpers, handschoenen en afvalzakken. U bepaalt zelf waar u op gaat schonen. Wij komen de materialen en het ingezamelde afval ook weer bij u ophalen.

 

Meld u tijdig aan

Wilt u ook de handen uit de mouwen? Surf dan nu naar de website en meld u aan! Doe dat voor 13 maart 2017. Als u ervoor zorgt dat u zich op tijd aanmeldt, zorgen wij voor de benodigde materialen en de eventuele vergoeding. En natuurlijk krijgen alle kids die meedoen ook dit jaar weer een aardigheidje. www.afvalaanbieden.nl/lod

 

Voor meer informatie

Bekijk onze websitehttp://www.afvalaanbieden.nl/

Download onze AfvalApphttp://www.deafvalapp.nl/

Stuur ons een e-mail: info@afvalaanbieden.nl

Volg ons op Twitterwww.twitter.com/BCA_LvCB

Bel onze Afvalinfolijn: (0485) 338 352

 

Voor Vierlingsbeek en Groeningen zijn er al vereningen die jaarlijks meedoen. Als u als individu of groep hierbij aan wilt sluiten dan kan dat. Hieronder het programma:

09.30 uur: verzamelen in Gemeenschapshuis De Joffershof, ontvangst met koffie/thee en een stukje vlaai.

10.00 uur - 12.00 uur: Opschonen van Vierlingsbeek en Groeningen door een twaalftal groepjes vrijwilligers.

12.00 - 12.30: In de Joffershof wordt aan de vrijwilligers een kop soep en 2 broodjes aangeboden.