Vanaf 1 januari oud papier zelf brengen

 

Op zaterdag 18 december wordt er GEEN oud papier opgehaald.

Doordat wij afgelopen week te horen hebben gekregen dat er op zaterdag 18 december geen kraak-vrachtauto’s voor oud papier voorhanden zijn, moeten wij u mededelen dat er aldus op zaterdag 18 december GEEN oud papier wordt opgehaald. 

De eerst volgende mogelijkheid is 8 januari 2022. EN……dan gebeurd dit op een nieuwe wijze. Namelijk door het oud papier voortaan zelf op een bepaalde locatie te brengen.

 

Vanaf 1 januari oud papier zelf brengen.

Vanaf 1 januari 2022 wordt er geen oud papier meer opgehaald met kraakwagens. (ook niet in Overloon en Boxmeer) Door de gemeente is de keus gemaakt om voortaan het oud papier vanaf 1 januari door de bewoners zelf naar een vaste locatie te laten brengen. 

  • Om de 2 weken zaterdags (de oneven weken) van 9:00 uur tot 12:00 uur kunnen de bewoners Vierlingsbeek-Groeningen hun oud papier kwijt. 
  • Dit dienen de bewoners zelf te brengen en in een speciale bakcontainer te zetten dan wel in de bakcontainer op te stapelen. 
  • De locatie die is aangewezen is aan de Soetendaal (langs het spoor op gedeelte van de vrachtwagenparkeerplaats). 
  • Het dringende verzoek is om de route met auto’s zeg maar net voor de spoorwegovergang links de straat Soetendaal in te rijden – oud papier lossen – en dan langs de De Vier Linden op weer naar de Spoorstraat. Dit is de veiligste manier. 
  • Nog een verzoek: om enige verdeling te bereiken wordt gevraagd om de ene oneven-week-zaterdag de ONEVEN HUISNUMMERS en de volgende oneven-week-zaterdag de EVEN HUISNUMMERS. -> Zaterdag 8 januari de oneven huisnummers van Vierlingsbeek-Groeningen. 
  • Wij vragen u om om te zien naar buren die moeilijker ter been zijn of geen vervoer hebben. Uiteindelijk brengt ons dit ook weer tot elkaar en ondersteund dit onze samenzorg met elkaar.
  • Er zijn 2 leden van de oud-papier verenigingen aanwezig die e.e.a. in goede banen moeten leiden. 
  • LET OP zoals altijd al:  GEEN piepschuim – GEEN plastics – geen karton met cementresten. Alleen papier en karton. Handigste, ook voor u zelf, is om pakketten te maken in een omdoos of stevig met touw.
  • Aldus elke oneven week op zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur.

 

Wij hebben als verenigingen getracht de ‘oude’ methode te handhaven, zoals dat ook in naburige gemeenten nog steeds kan. Het was de beste service voor de burger, bracht de maximale kilo’s oud papier, meest efficiënt en meest duurzaam. Helaas, onze herhaalde verzoeken hiertoe hebben het niet gehaald. 

 

Hopende op uw medewerking in deze, 

 

Namens de oud papier verenigingen Vierlingsbeek/Groeningen:

Harmonie De Herleving / Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek / St. Anthonius en St. Nicolaasgilde