Award voor opmerkelijk ondernemerschap voor Piet Verbeeten

 

Piet Verbeeten was verrast met de prijs voor opmerkelijk ondernemerschap. Deze award is in het leven geroepen om ondernemers in het zonnetje zetten die van betekenis zijn voor de regio. Iets wat absoluut geldt voor Piet Verbeeten uit Vierlingsbeek, die met zowel zijn zakelijke als maatschappelijke inzet bijdraagt aan Een goei leven in het Land van Cuijk.
Martin van Collenburg: ,,Diverse zaken vallen op als je kijkt naar wat Piet Verbeeten allemaal heeft neergezet. Met zijn neef Joop heeft hij PLUS Verbeeten uitgebouwd van één supermarkt naar een keten met 4 PLUS supermarkten in de wijde omgeving. Daarbij gelooft hij heilig in lokale producten. Dat is niet alleen leuk voor het winkelend publiek, maar ook meteen een stimulans voor de lokale economie. Heldro IJs uit Ottersum valt daar bij extra op. Dit bedrijf heeft de familie Verbeeten in 2016 overgenomen, waarna er een ijssalon in Nijmegen bij is gekomen. Verbeeten mag dan inmiddels met pensioen zijn; hij staat zijn kinderen en achterneef nog steeds met raad en daad bij.”
,,Al kan hij het ook steeds beter loslaten”, lachte dochter Jolien, die in het complot betrokken was om haar vader met de prijs te verrassen.