Gryphus presenteert: Cabaret + Talententuin + Bockbierenavond + Gryphus F1 Café

Gryphus presenteert: Cabaret + Talententuin + Bockbierenavond + Gryphus F1 Café

 

vrijdag 7 oktober > KIM SCHUDDEBOOM > ONGESCHREVEN (try-out)
Kim Schuddeboom gaat haar eerste avondvullende stand-up show maken. De inhoud is ongefilterd en voor sommige mensen absoluut niet herkenbaar, maar dat geeft niet. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen: waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt? De comedian verzet zich tegen taboes, hokjesdenken en andere verplichtingen die van onze maatschappij een geestelijke eenheidsworstenfabriek maakt. Hoe ongemakkelijker het wordt, hoe scherper haar grappen.

Kim Schuddeboom (Alkmaar, 1985) heeft een bliksemcarrière. Al na een paar jaar spelen vindt ze een plek bij het prestigieuze collectief Comedytrain. Kim dubbelt met Ronald Goedemondt, Henry van Loon en Jeroen Leenders en debuteert in april 2022 op televisie in het programma Avondshow Stand-ups. In augustus schittert Schuddeboom op Lowlands.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508 > win gratis kaarten bij PLUS Verbeeten

vrijdag 14 oktober > open podium > TALENTENTUIN: SIMON PINGEN + THE BÈKDOORS + THE MUDDY GOGGLES
Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent staat als een paal boven water. Alle reden voor Gryphus om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De dertiende editie inmiddels met deze keer in de hoofdrollen: Simon Pingen, The Bèkdoors en The Muddy Goggles.

De vaste bezoeker van de Talententuin kent Simon Pingen als helft van het duo Simon Pingen & Absent Chronicles waarmee hij al eerder in de tuin te zien en te horen was. Vanavond laat de singer-songwriter zijn maatje thuis maar brengt hij wel zijn country en popsongs mee. Zoals de op Spotify te vinden track Chemicals.

Om maar meteen met de (achter)deur in huis te vallen: de tributeband The Bèkdoors laten The Doors klinken alsof Jim Morrison, Ray Manzarek, Robbie Krieger en John Densmore in je huiskamer spelen. Overheerlijke psychedelische bluesrock, van de bekende hits tot de zwoelere kant van The Lizard King. The Bèkdoors beheersen alles tot in de puntjes. Wie goed kijkt herkent enkele leden van The Bèk Stones. Maar ook van New Generation en Jackson’s Cage.

The Muddy Goggles is in 2018 ontstaan in de donkere en dampende muziekmoerassen rond Wilbertoord. Een kwartet vol muzikanten met een verleden in Galvanized, Alice Dee en Helse Jagthonden met maar één missie: rocken! Hard, groovend en rauw! Zonder twijfel wordt dit een prachtavond vol bijzondere talenten.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: gratis

zaterdag 29 oktober > bierproeverij > DE PRUUVERIJ: BOCKBIERAVOND
Bieravond met in de hoofdrol het gerstenat waar menigeen zich alweer tijden op verheugt: het bockbier. Er wordt verteld over de herkomst, geschiedenis en samenstelling van alle zes de brouwsels op het menu, er is een quiz met echte prijzen, er wordt geschoten met pijl en boog, er zijn hapjes en er is een speciaal bockbier uit… Groeningen. Drie keer raden wie er morgenhet bokje is. En om met een goed gevulde maag aan de proeverij te beginnen wordt er vanaf 19.00 uur een heerlijke maaltijd geserveerd. Winterse kost met pompoensoep, twee verschillende stamppotten en stoofvlees. Ouderwetsch lekker!
Meld je voor 23 oktober aan voor een bierkaart met winterkost voor 37,50 euro, een losse bierkaart (zonder winterkost) van 22,50 euro of alleen winterkost (zonder bierkaart) voor 15 euro, dan kunnen we boodschappen gaan doen!
aanvang: 19.00 uur > entree: gratis > aanmelden: www.gryphus.nl

vrijdag 4 november > THJUM ARTS > TIJDLOOS GENOT

In 2012 besloot Thjum Arts mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.

Dat hij sinds die talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 meedoet aan het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en daar de jury- en publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret Festival en in 2021 wint hij zowel de jury- als publieksprijs bij het vooraanstaande cabaretfestival Cameretten.

Als Thjum het podium opkomt gebeurt er iets. Dat zal niet anders zijn bij zijn eerste avondvullende voorstelling Tijdloos Genot. Hierin verweeft hij de tijdsgeest met persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen. Thjum staat stil waar de wereld verder raast. Hij ziet de mens als een wezen dat tijdloos genot als het hoogst haalbare ziet. Soms zelfs als de standaard, als iets waar ieder mens recht op heeft. Wat heeft dit voor consequenties? En kunnen we daar nog naar kijken?

What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor.
Thjum speelt de anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance. Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508 > win gratis kaarten bij PLUS Verbeeten

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
De wereldtoernee van het Formule 1 Circus nadert zijn einde. En het is inmiddels niet meer de vraag OF maar WANNEER Max de lauwerkrans krijgt omgehangen. Wat is die Formule 1 eigenlijk toch een saaie sport! ;-)

Ook de laatste Grand Prix races van het seizoen zullen (onder voorbehoud) weer op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij blijven er goed voor zitten. En U?

  • zondag 9 oktober: GP JAPAN (14.00 uur)
  • zondag 23 oktober: GP AUSTIN (21.00 uur)
  • zondag 30 oktober: GP MEXICO (21.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis


----------------------------------------------------------------------------------------------
Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl