Terug van weggeweest: Volharding – SSS’18

In de Wandelgangen - 4 september 2014

Zaterdagavond barst het competiegeweld weer los. De topklasse begon twee weken geleden al met haar competitie en nu is het de beurt aan alle andere competities. Op de eerste speeldag treffen Volharding en SSS’18 elkaar. De dorpen Vierlingsbeek en Overloon liggen een km of 5 van elkaar verwijderd en alleen de A73 scheidt beide dorpen van elkaar. Sjoerd van der Coelen is de nieuwbakken coach van Volharding en gaat ervanuit dat zijn team klaar is voor de derby.

 

Vorig seizoen was er geen derby in competitieverband. SSS’18 promoveerde het jaar ervoor naar de eerste klasse waar het een leerzaam, maar moeizaam seizoen draaide. Volharding maakte vooral een wisselvallig seizoen mee. De middenmoter scoorde aan de lopende band maar zag ook veel doelpuntjes in haar eigen doel vallen. Na een jaar afwezigheid hebben beide supporterskampen weer iets om naar uit te kijken. De derby! 

Die derby tussen beide ploegen heeft voor Volharding trainer Sjoerd van der Coelen een tintje. Het is het eerste seizoen voor de coach die afgelopen seizoen nog werkzaam was bij SVEB. Het is natuurlijk wel een binnenkomer. De eerste wedstrijd en dan tegen SSS’18. ‘’Het zijn wedstrijden opzich. Je kunt er veel over zeggen maar uiteindelijk kun je er geen peil op trekken. Wij gaan zorgen dat er gespeeld gaat worden met veel karakter, dat is de basis’’, aldus van der Coelen die een prima voorbereiding draaide. Zijn ploeg doorliep met glans de bekerpoule en dat stemde hem dan ook tevreden. ‘’De voorbereiding verliep prima. We hebben een blessuregeval maar verder is de groep fris en fit. Toch blijft zo’n voorbereiding lastig. Ik heb zelf als speler dramatische voorbereidingen meegemaakt en de eerste wedstrijd wonnen we. Ook heb ik fantastische voorbereidingen meegemaakt waarna we de eerste wedstijd de boot in gingen’’, besluit van der Coelen. Gelijk heeft hij hier zeker in en het grootste voorbeeld is natuurlijk Manchester United.

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in competitieverband was op 30-3-2013. Toen won SSS’18 met 0-2 in Vierlingsbeek door doelpunten van Paul Janssen en Teun van Bree. Nu op het nieuwe kunstgras van Volharding is die uitslag niets meer waard en zal er gevochten worden voor elke meter.