Gryphus presenteert: Vinylavond + Marlon Kicken + The Reflex & Los Gringos + Metal BBQ + Maiden Night + Gryphus Formule 1 Café


vrijdag 7 april > vinylavond > OP LOSSE GROEVEN met DJ’S RON & HANK VAN DAAL + DJ’S MICKY SCHOOFS & DENNIS VAN DER VEER + DJ’S RENÉ & SANDER EGGENHUIZEN
Vinyl is weer helemaal terug van nooit weggeweest. Alle reden om de pick-up weer van zolder te halen en een paar liefhebbers uit te nodigen om thuis in de platenkast te gaan snuffelen. Zie hier het concept van Op Losse Groeven, een avond vol krakende platen, mooie hoezen, 33 en 45 toeren, jeugdsentiment, oude en jonge hipsters, beminnaars en (amateur) dj’s met een liefde voor muziek. Ron en Hank van Daal, Micky Schoofs, Dennis van der Veer en René en Sander Eggenhuizen zijn de vrienden van het vinyl die de uitdaging hebben aangenomen en allemaal een kist vol zwart goud hebben meegebracht. Het resultaat is een ratjetoe aan popmuziek: 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, zero’s, ten’s, rock ‘n’ roll, blues, hardrock, classic rock, smartlap, punk, new wave, Nederpop, hiphop, reggae, ska… Van David Bowie via Motörhead naar Coldplay, van Gorillaz via U2 naar Bob Marley en van Golden Earring via Stevie Wonder naar Girlschool. En weer terug natuurlijk. Zonder twijfel wordt dit een heerlijk feest der herkenning. Vanaf half negen gaat de naald in de groef!
aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

vrijdag 14 april > cabaret > MARLON KICKEN > DRAADLOOS (try-out)
Om gek van te worden… of om uit je dak te gaan van plezier. Niet ‘gewoon’ Marlon Kicken maar beter, leuker, mooier, sexyer, cooler en toch gewoon Marlon. Marlon moet eerlijk bekennen dat hij de rode draad wel eens compleet kwijt is. Waarom? Hij heeft geen idee. Wanneer hij die draad dan weer oppakt? Waarschijnlijk na de show. Als jij na deze hilarische negentig minuten ook de draad kwijt bent is dat geen probleem. Dan heb je een leuke avond gehad! Maar als jij het wel snapt… PLEASE HELP MARLON!

Marlon Kicken komt met zijn vierde show weer naar Vierlingsbeek om zijn vreugde voor het leven, zijn gekke visie en zijn kromme inzichten met veel humor met jou te delen. Heb je nog nooit eerder een show van deze comedian gezien? Dan moet jij zeker in de zaal zitten! Hij staat namelijk bekend om zijn geweldige relaxte stijl en de interactie met zijn publiek. Geen zaal is te groot of te klein voor Marlon die iedereen meeneemt en een geweldige avond bezorgt.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > uitverkocht

vrijdag 21 april > concert > THE REFLEX + LOS GRINGOS
De ene vrijdag is de andere niet. En dat geldt zeker voor vrijdag 21 april, want dan staat de kersverse band The Reflex - the world’s best Duran Duran project - op het podium van Gryphus. De Britse new wave band Duran Duran was groot in de jaren 80. Het goed geklede vijftal rond zanger Simon Le Bon viel op door hun spraakmakende videoclips en reeg de hits aan elkaar: The Reflex, Girls On Film, Notorious, Hungry Like The Wolf, Wild Boys, Is There Something I Should Know, Save A Prayer en de James Bond titelsong A View To A Kill. Om er maar eens een paar te noemen. Voor de een beminde klassiekers, voor de ander guilty pleasures. Maar voor iedereen gewoon erg goed en super lekker. Stap samen met Marty & Jennifer in de DeLorean tijdmachine en laat je terugsturen naar de jaren 80 waar je op de eerste rij staat bij een concert van Duran Duran en geniet van alle hits!

Drummer van The Reflex is Ger Joosten uit Vierlingsbeek, ook bekend van zijn andere project LikeU2. En omdat Ger van alle muzikale markten thuis is, zit hij ook achter de drumkit van zijn eigen voorprogramma Los Gringos. Dit powertrio opent de avond met heerlijke pop- en rockcovers van grootheden als The Cult, Snow Patrol, Lenny Kravitz en Radiohead. Te laat komen vanavond is dus geen optie!
zaal open: 20.30 uur > entree: 10,00 euro | <20 jaar: 8,00 euro > reserveren: www.gryphus.nl

zaterdag 6 mei > vlees en metaal > METAL BBQ met live: DIRTBAG
Wat is er beter dan het voorjaar te vieren met een Metal BBQ. Onder het genot van een paar frisse pinten zorgt DJ Ramon voor helse metalklanken. Vleesmeester Kluif zorgt ervoor dat iedere lap vlees goed bereid wordt waarna iedereen zijn vlees meester kan maken. Natuurlijk met salades en stokbrood. En op verzoek wordt er uiteraard ook rekening gehouden met de niet vleeseters aan tafel.

Nadat iedereen de prul rond heeft gegeten kunnen de kilo’s eraf gemosht worden bij Dirtbag, hardrock en metal covers uit Horst. Betonnen klassiekers van rockers als AC/DC, Iron Maiden, Judas Priest, Saxon en Metallica. Ouderwets een avondje headbangen en zelfs moshen op krakers van weleer!

In verband met de bestellingen is deelname aan deze BBQ uitsluitend mogelijk door voor uiterlijk 1 mei te reserveren via www.gryphus.nl.
aanvang BBQ: 18.00 uur > entree: 25,00 (inclusief BBQ) | aanvang Dirtbag: 21.00 uur > entree: 6,00 euro (exclusief BBQ) | reserveren: www.gryphus.nl

woensdag 17 mei > hard rock café > MAIDEN NIGHT 2023 met live: DEFENDERS OF THE BEAST
Iron Maiden is een van de meest tot de verbeelding sprekende hardrockbands ever. Het zestal, groot geworden tijdens de New Wave Of British Heavy Metal begin jaren tachtig, trekt anno 2023 nog steeds volle zalen en is onverminderd populair. Vanavond staat de jaarlijkse Maiden Night op het programma. Een heerlijk avondje voor de liefhebbers van de IJzeren Maagd. Een gezellig samenzijn vol beeld en geluid, sterke verhalen, frikandellen en meer. En om de feestvreugde helemaal tot een hoogtepunt te brengen staat live op de planken de fantastische Iron Maiden tributeband Defenders Of The Beast, één van de besten in zijn soort. Een ijzersterke kopie van de real deal. Dat wordt dus een avond volop genieten van alles rondom Uw helden in Uw eigenste Maiden Dome!
zaal open: 20.30 uur > entree: 6,66 | <20 jaar: 4,44 euro > reserveren: www.gryphus.nl

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
Johee, johoo: het Formule 1 seizoen 2023 is van start gegaan. Welk team heeft dit jaar z’n zaakjes het best voor elkaar? Kunnen Red Bull en onze Max hun wereldtitels prolongeren? Is Ferrari in staat om dit jaar minder steekjes te laten vallen en zodoende een geduchte tegenstander te vormen? Of kan het team van Toto Wolff zich weer mengen in de titelstrijd? En hoe gaan de rookies het doen dit jaar, en dan in het bijzonder onze Nyck de Vries?
Kortom: veel vragen, weinig antwoorden. De eerste rondjes zitten er inmiddels op maar zo’n eerste races zeggen natuurlijk nog lang niet alles…

We gaan het zien want ook dit seizoen zullen (onder voorbehoud) weer alle Grand Prix races op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij gaan er weer eens goed voor zitten. En U?

  • zondag 30 april: GP AZERBEIDZJAN (13.00 uur)
  • zondag 7 mei: GP MIAMI (21.30 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis

 

-----
Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl