Groot Prinselijk Ontbijt 2016

 

Carnavalszondag 7 fibruwari 2016.

Zurrug det ge dur wer bej ziet.

 

Keieschieters en Keieschieterinnekes!

Na het enorme succes van verleden jaar, zal de APK ook dit jaar op carnavalszondag 7 februari 2016 weer “Het Prinselijk Ontbijt” gaan organiseren.

In 2015 mochten we maar liefst 240 gasten verwelkomen. Na afloop kregen we van bijna  iedereen de vraag……...…wordt dit een nieuwe traditie en ja, dat gaat het worden. We hebben voor dit jaar iets meer ruimte kunnen creëren maar moeten wel zeggen vol=vol. Kwaliteit en veiligheid gaan voorop.

Aansluitend aan het ophalen van het Boerenbruidspaar, de Jeugdprins en onze grote heerser Prins Tonnie d’n twedde en vervolgens het hijsen van de Carnavalsvlag, zal het ontbijt aanvangen.

Een ontbijt zal dit jaar een lokaal tintje krijgen. Wat dacht u van lokale eieren, lokaal spek en lokale verse melk. Het ontbijt is kei  voedzaam voor zowel lijf als geest. Als  “lijfelijke”  voeding kunt u genieten van vers gebakken lokale eieren met vers gebakken lokaal spek, lokaal roerei in enkele varianten, lokaal gekookte eieren, diverse soorten vleeswaren en kaas. Vers gebakken harde broodjes, zachte broodjes en gezonde sneetjes brood. Een tomaatje, komkommertje. Zoet beleg. Voor de kinderen een toetje en wat poffertjes. Koffie, thee, lokale melk, chocolade melk en jus d’orange, etc. etc. Voor de “geestelijke” voeding zal worden gezorgd door de Auw Prinse, die Prins Tonnie dn twedde van allerlei tips gaan voorzien om de carnaval goed door te komen. Ook zal er entertainment zijn totdat de aansluiting met de Boerenbruiloft gemaakt zal zijn.

Voor de kinderen zal een opvang aanwezig zijn, waar ze separaat van de ouders kunnen eten en waar ze vervolgens zich kunnen vermaken zodat de ouders nog meer kunnen genieten van het ontbijt.

 

Kortom,  dit mugde gullie echt nie misse!!

 

Aansluitend aan het ontbijt zal om klokslag ca. 13:11 uur de Boerebrulloft van start gaan.

 

  • Om deel te nemen aan het ontbijt moet u zich wel van te voren aanmelden.
  • Dit kan tot zondag 31 januari. U kunt dan kaarten bestellen via. www.vierlingsbeek-groeningen.nl/verkoop
  • Kosten kinderen tot 88 cm zijn gratis (maar moeten wel aangemeld worden).
  • Van 89 cm tot 14 jaar is de bijdrage € 5.55.
  • Vanaf 14 jaar is de bijdrage € 11.11.
  • De reservering is pas definitief als de betaling binnen is.