Eerste Bèks Bierfest in de startblokken

Zalencentrum Concordia in Vierlingsbeek staat op zaterdag 27 oktober vanaf 20.30 uur in het teken van het eerste Bèks Bierfest. Dit bierfestijn, dat voorheen als Bèkse Biercantus op de dorpsagenda stond en onder die naam zes keer werd gehouden, wordt op touw gezet door een nieuwe werkgroep.

 

Een andere organisatie betekent meestal ook nieuwe invloeden. Dat geldt inderdaad ook voor dit populaire feest in Vierlingsbeek, beaamt Kris Geurts. “Het uitgangspunt nog steeds om er door samen te zingen een sfeervolle Duitse avond van te maken, maar er zijn wat veranderingen doorgevoerd om het feest nog gezelliger te maken. Er komen, naast de vertrouwde lange bierbanken, nu bijvoorbeeld ook bierhangtafels achter in de zaal en de afterparty met dj Mark van Berlo krijgt een nog prominentere plek in het programma. Tevens kunnen de bezoekers bier drinken uit pullen in plaats van bekers of gieters en hebben we naast de liveband Thunk! ook ruimte gemaakt voor Otto’s uurtje, waarin door dj Bart Verberkt après-skimuziek wordt gedraaid.”

 

Tevens hoopt de organisatie dat de bezoekers verkleed komen, vertelt Geurts. “Voor dit Bierfest mogen de bekende lederhosen en dirndls uit de kast gehaald worden, maar dat is zeker niet verplicht. Het belangrijkste is dat de liedjes niet alleen worden gezongen door de band op het podium, maar ook door de bijna 400 bezoekers in de zaal die een liederenbundel hebben ontvangen. Dat maakt ons bierfeest totaal anders dan veel bierfeesten in de regio. Ons Bèks Bierfest is eigenlijk een mix van een biercantus en een bierfeest.” Voor een extra lokaal muzikaal tintje zorgden een aantal bekende Bèkse gastzangers- en zangeressen, die samen  met de liveband ook een paar nummers voor hun rekening nemen. Geurts weet het zeker: “Alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor een ‘sehr schöne Abend’.”

 

De Bèkse Biercantus is ooit in het leven geroepen om inkomsten te genereren voor de Bibliobeek. Inmiddels worden er echter ook eventueel andere projecten, die de leefbaarheid in Vierlingsbeek en Groeningen bevorderen (via de Stichting Groevie), mee bekostigd. In Vierlingsbeek is dit feest inmiddels uitgegroeid tot een populaire traditie voor jong en oud.

 

De deuren voor het eerste Bèks Bierfest gaan open om 20.00 uur. Voor diegenen die er geen genoeg van kunnen krijgen, start aansluitend om 00.00 uur de afterparty, met muziek en zang,  in het café.

 

Meer informatie, onder meer over de kaartverkoop en het programma, staat op de website www.vierlingsbeek-groeningen.nl.

 

Foto: Archief Boxmeers Weekblad.