Voorinschrijving 2e editie Bekse Bruggenloop te Vierlingsbeek is geopend!

 

Na een zeer succesvolle 1e editie van de Bekse Bruggenloop organiseert Beek Beweegt en Bibliobeek op 24 augustus 2014 voor de 2e keer dit hardloop- en wandel en step evenement. De start en finish is op het plein achter de kerk in de Kloosterstraat te Vierlingsbeek.
Een overweldigend aantal van 200 deelnemers namen vorig jaar succesvol deel. Ervaren lopers worden uitgedaagd en voor startende hardlopers is het een ideale kennismaking met deze sport.

 

De organisatie voelt zich door alle enthousiaste reacties geprikkeld en heeft voor dit jaar de volgende uitdagingen in petto:

10:00 uur: 5 kilometer
11:00 uur: 10 kilometer
12:30 uur: Kidsloop (1 km)
13:00 uur: Groepsestafette (4 x 2,5 km)
14:30 uur: Bekse Steppenronde in het kader van Symphonica inSporto
Start wandelaars tussen 9:30 uur en 13.30 uur

 

Voor de hardlopers is het parcours aangepast en gaat vanaf het kerkplein richting de maas, over de Groeningse bergen, door het historisch Maasheggenlandschap en uiteindelijk over de brug bij de Ezelshemel.
Alle facetten van hardlopen: verharde wegen, cross met bospaden, klimmetjes en zelfs strookje losse zand!
Ook voor de wandelaars is de route dit jaar vernieuwd en heeft een lengte van 11 kilometer.
Start je bij de kidsloop, ben je al een winnaar! Iedereen ontvangt een medaille en komt op het podium. Het maakt niet uit hoe je de 1 km volbrengt, meedoen is belangrijker dan winnen. Kidsloop is tot en met 12 jaar en papa en/of mama mogen natuurlijk meerennen.

NIEUW DIT JAAR: Groepsestafette en Bekse Steppenronde

Bij de groepsestafette legt een team van 4 samen 10 kilometer rennend af (ieder 2,5 km). Regel met je team je eigen relay (estafettestokje) en het team met de meest originele relay ontvangt een leuke prijs.

 

Dit spectaculaire nieuwe onderdeel biedt veel kijkplezier op het kerkplein aan de kloosterstraat te Vierlingsbeek. Dit gezellige plein wordt die dag omgetoverd tot het Bekse Sportplein, waar vele verenigingen en ondernemers zich op sportgebied presenteren. Voor een natje en een droogje wordt ook gezorgd. De start, de finish, ehbo en het wedstrijdsecretariaat zijn daar gevestigd.
De kosten voor de groepsestafette bedragen € 25,- en deelname is alleen mogelijk bij voorinschrijving via www.bibliobeek.nl.

 

Met de opbrengst van de groepsestafette ondersteunen we de stichting Kinderen Kankervrij www.kika.nl. De stichting Kinderen Kankervrij financiert onderzoek naar neuroblastomen; de bij kinderen meest voorkomende buiten de schedel gelegen tumor. Een vorm van de vreselijke ziekte kinderkanker.

 

Johan Jansen uit Vierlingsbeek gaat in september, samen met een groep klimmers, 5 bergen van meer dan 4.000 meter beklimmen in Berner Oberland, Zwitserland. Op deze manier willen ze als klimmersgroep gezamenlijk maximaal € 150.000,- ophalen voor KiKa. Johan zet zich persoonlijk in om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. Iedere klimmer, en dus ook Johan, heeft de doelstelling om minimaal € 2.000,- sponsorgeld binnen te halen.

 

Meld je team snel aan, en help Johan die berg op!
Samen ondersteunen we door onze sportieve inzet de financiering van het onderzoek naar deze vreselijke ziekte bij kinderen.

 

De Bekse Steppenronde en Symphonica in Sporto
Het comité Oranje Boven en Bibliobeek/Beek Beweegt zorgen voor een spetterende afsluiter van de Bekse Bruggenloop. Zij hebben in het kader van Symphonica in Sporto de Bekse Steppenronde weer nieuw leven in geblazen. Het wordt een gigantische bewegingsactiviteit voor jong en oud waarbij teams op de step door het dorp met elkaar de strijd aangaan.
Ook de bezoekers van dit evenement zullen niet stil blijven staan.
Teams die vroeger mee hebben gedaan met de Steppenronde in Vierlingsbeek worden ook van harte uitgenodigd om weer aan de start te verschijnen.
 

Een team voor de Bekse Steppenronde bestaat uit vier personen; 1 coach en 3 steppers. Ze steppen samen ongeveer 1 km. Dus per persoon ruim 300 meter. Het gaat niet alleen op snelheid, ook behendigheid en fun&function worden getest.

Voor een extra ludieke ervaring mag je je ook nog verkleden! Er zijn ook nog prijzen te winnen en niet alleen het snelste team wint! Waar we precies op gaan letten, houden we ook nog even geheim. Iedereen kan z’n ei kwijt: het wordt "Steptaculair!"


Korting bij voorinschrijving:
Tot en met 17 augustus 2014 is voorinschrijven mogelijk via www.bibliobeek.nl.
Na inschrijving en betaling ontvang je een email ter bevestiging inclusief alle benodigde informatie. Inschrijven kan ook op de dag zelf tot tenminste 15 minuten voor start van de gekozen afstand.

Voorinschrijving                                                     Inschrijven op de dag zelf
10 km:           € 7,50 p/p                                        10 km:           € 8,50 p/p
5 km:             € 5,- p/p                                           5 km:             € 6,- p/p
Kidsloop:       € 2,- p/p                                           Kidsloop:       € 3,- p/p
Wandelen:    € 2,50 p/p                                        Wandelen:    € 3,50 p/p

 

Groepsestafette: € 25,- per groep (voorinschrijving verplicht)
Bekse Steppenronde: gratis deelname (inschrijven op de dag zelf)
Alle deelnemers ontvangen na afloop een gratis sportdrankje en banaan

 

Info:
Voor meer info zie www.bibliobeek.nl of beksebruggenloop@hotmail.com.
De Bekse Bruggenloop is een initiatief van Beek Beweegt/ Gêf ‘t Dûr van Bibliobeek.

 

Op 24 augustus beweegt heel Vierlingsbeek.
Samen worden we het sportiefste dorp van de regio!