Gryphus presenteert: Beukfeest + Cabaret met Peter van Ewijk + Talententuin + Gryphus F1 Café

zaterdag 6 april > concert > BEUKFEEST: NECROTESQUE + PUTREFIED CORPSE + MELTING EYES
Het is weer beuken geblazen in Gryphus want het is tijd voor het Beukfeest. De 42ste editie inmiddels en dit wordt gevierd met drie bands; Necrotesque, Putrefied Corpse en Melting Eyes.

Het Beukfeest start met het Haagse Melting Eyes. Dit kwartet speelt een stevige pot old school death metal en heeft o.a. ex-leden van Deathhammer en Compos Mentis in de gelederen. Dat de heren al de nodige ervaring in andere bands hebben opgedaan is dan ook geen verrassing. Het viertal debuteert in 2021 met de EP My Final Resting Place en is klaar voor meer!

Vervolgens betreedt het vanuit Enschede opererende Putrefied Corpse het podium. De band is ontstaan in 2013 en speelt een heerlijke pot brutal death-metal, zoals die eind jaren tachtig, begin jaren negentig groot werd gemaakt door bands als Obituary, Death en Entombed. Lompheid, bruut, goorheid, vuigheid en een vleugje groove zijn een aantal ingrediënten die de in 2019 uitgebrachte langspeler Left To Rot kleuren. De Twentse deathmetalformatie neemt zichzelf niet al te serieus, zoals ook blijkt uit de onophoudelijke stroom humoristische memes waarmee de band Facebook bestookt.

Headliner van de avond is het Helmondse Necrotesque. Een relatief nieuwe band in het old school death metal genre. De band is opgericht in het voorjaar van 2021 en heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Het mini debuutalbum The Necrotic Grotesque werd zeer goed ontvangen en er werden al snel grotere plannen gesmeed. Het vorig jaar verschenen The Perpetuated Festering is daar de ijzersterke uitkomst van. De belangrijkste invloeden van de vier heren zijn Grave, Bolt Thrower, Asphyx en Dismember. Necrotesque kan het beste omschreven worden als recht-toe-recht-aan kettingzaag-metal om op los te gaan in de moshpit!

Check voor meer Beuknieuws www.facebook.com\Beukfeest.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 10,00 euro | <20 jaar: 8,00 euro > reserveren: www.gryphus.nl

vrijdag 12 april > cabaret > PETER VAN EWIJK > ONTBINDINGSANGST
In Ontbindingsangst gaat Peter van Ewijk de strijd aan met Vadertje Tijd en Magere Hein. Hij is namelijk helemaal klaar met de verrimpeling van zijn bestaan. Gewapend met een hoofd vol hilarische wetenschappelijke feiten en aangevuurd door hardnekkige jeugdtrauma’s en actuele frustraties gaat hij op zoek naar een manier om aftakeling, veroudering en de compostering van het leven voorgoed te cancellen.

“Ontbinding en opwinding lagen nog nooit zo dicht bij elkaar!” - Peter van Ewijk. Verliezer van leven sinds 1977.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508 > win gratis PLUS Verbeeten kaarten: hou de socials van Gryphus in de gaten!

vrijdag 19 april > open podium > TALENTENTUIN: PUNCH + STUGG + SOULSHINE
Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent staat als een paal boven water. Alle reden voor Gryphus om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De vijftiende editie inmiddels met deze keer in de hoofdrollen: Punch, Stugg en Soulshine.

Piet Otten (zang, mondharmonica, trekaccordeon, gitaar) en Theo Gerrits (leadzang, gitaar, dobro) zijn samen Punch. Het duo uit Langenboom speelt bluesy countryfolk. Eigen werk en covers. En altijd akoestisch. Stugg komt uit Boekel en speelt onvervalste Nederrock. Rock met invloeden uit de punk en metal. Maatschappijkritische teksten maar ook teksten over het leven zelf. Rock om te luisteren en om te beleven. Het lijkt stug. En dat is het ook! Zeven enthousiaste en ervaren muzikanten uit Vierlingsbeek en omgeving hebben de stemmen en instrumenten bij elkaar gestoken om een hele nieuwe soulband te starten: Soulshine. Wij herkennen onze (oud) dorpsgenoten Frenk van Aggelen, Maartje Euwens en Henk Koppes. Bekende nummers worden gespeeld in een geheel nieuw en eigen jasje. Denk hierbij aan krakers van Sam Cooke, Pointer Sisters, Janis Joplin en andere groten der aarde. Zonder twijfel wordt dit een prachtavond vol bijzondere talenten.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: gratis

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
Johee, johoo: het Formule 1 seizoen 2024 is van start gegaan! Welk team heeft dit jaar z’n zaakjes het best voor elkaar? Kunnen Red Bull en onze Max hun wereldtitels opnieuw prolongeren? Of maakt Checo zijn grote praatjes eindelijk een keer waar? Is Ferrari in staat om dit jaar minder steekjes te laten vallen en zodoende een geduchte tegenstander te vormen? Of kan het team van Toto Wolff zich weer eens mengen in de titelstrijd? Of zal Lewis met zijn hoofd al te veel bij Ferrari zijn? Of kan McLaren de enorme opmars in 2024 doorzetten en zodoende een bedreiging vormen voor Red Bull? Veel vragen, weinig antwoorden.
De eerste races zeggen natuurlijk nog niet alles, daarom kijken we rustig door. Ook dit seizoen 2024 zullen alle GP races (onder voorbehoud) uitgezonden worden op levensgroot beeldscherm (4x3m). Geniet samen met andere Formule 1-fans van alle inhaalacties, crashes, schuivers, spins, salto’s, donuts en al wat die mannen nog meer met hun bolide kunnen.

  • zondag 7 april: GP JAPAN (14.00 uur)
  • zondag 21 april: GP CHINA (14.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis

in petto

  • woensdag 8 mei > hard rock café > MAIDEN NIGHT 2024 met live: IRON LAIDEN

-----
Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl