Buitenspeeltuin vindt plek op 'Loons Museumpark

 

OVERLOON | Na een zoektocht van twee jaar kunnen de initiatiefnemers van een buitenspeeltuin in de gemeente Boxmeer eindelijk naar buiten treden over de definitieve locatie die is gevonden voor de buitenspeeltuin: het Museumpark in Overloon. "De contracten liggen nu ter goedkeuring bij de jurist. Na ondertekening kunnen we hopelijk snel aan de slag, zodat we direct na de zomer open kunnen", vertelt Theo Weenink van de Stichting Recreatie & Meer.

Door Martijn Schwillens

 

Een snelle rekensom leert dat het drietal -naast Theo ook Astrid Schut en Renuka van Gaal- de afgelopen twee jaar ruim 1.100 uur gestoken heeft in de totstandkoming van een buitenspeeltuin. Eind 2016 dacht Recreatie & Meer nabij De OverBeek in Vierlingsbeek al een geschikte plek gevonden te hebben. "Maar uit de quickscan die de gemeente uitvoerde, bleek die locatie financieel onhaalbaar en moesten we opnieuw op zoek naar een nieuwe plek", kijkt Renuka terug.

 

Gefaseerd
Astrid vult aan: "Mensen denken weleens dat wij voor de lol elke keer weer op zoek gaan naar een andere plek. De eerste voorkeur had Boxmeer, maar het heeft ons niet meegezeten. Op de ene plek kon de dagbesteding niet doorgaan, dan wilden buurtbewoners weer geen speeltuin in de buurt en op een andere plek kon het bestemmingsplan niet gewijzigd worden."
Renuka zegt hierop: "We zaten nu in de fase: óf de stekker eruit óf een alternatieve locatie en die hebben we gevonden."
Behalve een speeltuin kunnen op het Museumpark ook dagbesteding en kinderboerderij gerealiseerd worden. "Ons plan zal in drie fasen uitgevoerd worden", verduidelijkt Theo. "Te beginnen met de speeltuin." Die moet verrijzen op een lap grond van zo'n 1,2 hectare. "Aan de kant van de oude museumentree. Een ideale plek dus, zo naast het Oorlogsmuseum, klimpark, openluchttheater en vlakbij het pannenkoekenhuis", lacht Renuka tot slot.
Op woensdag 19 april (om 16.00 uur) wordt buiten het Museumpark in Overloon de naam van de buitenspeeltuin onthuld.

Lees meer over de Buitenspeeltuin in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 4 april.