Beukfeest bij Gryphus

 

Het Vierlingsbeekse podium Gryphus staat op zaterdag 8 april weer op zijn grondvesten schudden vanwege het Beukfeest. In deze 27e editie zijn de hoofdrollen voor de metalbands Kaasschaaf, Procreation en Pictura Poesis.

 

Pictura Poesis combineert een breed spectrum van klassieke muziek met energieke symfonische death metal. Inmiddels hebben ze twee albums uitgebracht en de derde is op komst met de titel Miseriae Mundi.

 

Het Beukfeest gaat vervolgens door met de mannen van Procreation (foto). Dit kwartet speelt een mix van death metal met invloeden uit de black en thrash metal. Begonnen als side-project en uitgegroeid tot een volwaardige band, kwam in 2014 het debuutalbum Ghostwood uit welke negen tracks herbergt die naar eigen zeggen veel variatie kennen, maar wel één geheel vormen. Vuige en over het algemeen snelle death metal belegt met een laag melodie.

 

De vijf heren van Kaasschaaf staan altijd garant voor een feestje. Met de samenstelling van twee zangers, twee gitaristen en één drummer weten ze een muur van geluid neer te zetten. Kaasschaaf speelt een mix van grind, groove en gore. Het kwintet trekt heel Europa door om zijn Party Grind ten gehore te brengen. In februari kwam de tweede langspeler Obesitatas uit en daarmee heeft Kaasschaaf een sterk wapen in handen.

 

Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur, de eerste band start om 21.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via http://www.gryphus.nl/.