Join the Pipe in Bèèk ??

 

Join de wat? Ja, dat vroeg de dorpsraad zich ook af toen zij voor het eerst van dit project hoorde. Wat is het?

Join the Pipe is de naam van een organisatie welke zich inzet voor schoon en veilig drinkwater wereldwijd, maar vooral in ontwikkelingslanden. Zij probeert dit doel te realiseren en te financieren middels verkoop van navulbare kraanwaterflessen en watertappunten.

 

Vierlingsbeek is benaderd voor zo’n kraanwatertappunt (zie foto). De ideale plek zou bij het station zijn met meer dan 400 reizigers per dag, waaronder veel Pieterpad-wandelaars. Aan een watertappunt kan iedereen -gratis- zijn dorst lessen of zijn fles vullen. Het tappunt is vandaalbestendig en ontwikkeld naar de laatste eisen van hygiëne en gebruiksvriendelijkheid. Elke plaatsing van een tappunt genereert ook een financiële bijdrage aan een waterproject op een school in Afrika. Op die manier helpt ons dorp de kinderen daar aan schoon drinkwater!

 

De dorpsraad ziet wel iets in een watertappunt, het is een aanwinst voor het toerisme en draagt een steentje bij aan de leefbaarheid. Bovendien past een tappunt heel goed in de ideëen die binnen de dorpsraad leven om de direkte omgeving van het station attractiever te maken. Het stationsgebied zou een visitekaartje moeten worden voor reizigers die in Vierlingsbeek aankomen of vertrekken, maar ook een gebied waar de inwoners trots op mogen zijn!

 

Om een tappunt te kunnen realiseren, is de dorpsraad op zoek naar mensen die haar daarbij willen helpen en ondersteunen. Bent u nu nieuwsgierig of zelfs enthousiast geworden, of hebt u gewoon vragen, neem dan gerust contact op met Frans Spiekman (tel. 631826) of met Vincent Gerrits (tel. 632426). U kunt ook mailen naar ons secretariaat: frans.spiekman@ziggo.nl

 

Dorpsraad Vierlingsbeek