Glasvezel – LVCNet

 

Er komt glasvezel in het hele Land van Cuijk en dus ook in Vierlingsbeek en Groeningen. E-fiber is de partij die dit glasvezelnetwerk aan gaat leggen en beheren.  Aannemer Spie is door E-fiber ingehuurd voor de graafwerkzaamheden. Omdat er nu activiteiten zijn/komen in Vierlingsbeek en Groeningen even een update.

 

Schouwen

In december is het schouwen in Vierlingsbeek en Groeningen gestart. Deze schouwers van E-Fiber zijn gewapend met een iPad. Zij bellen op ieder adres aan om samen met u de plaats van het glasvezelmodem te bepalen. Ze leggen dat vast in hun iPad en u tekent voor akkoord als u het eens bent geworden. Als ze u niet hebben thuis getroffen na een of meerder rondes van aanbellen volgens hun eigen planning, dan laten ze een kaart achter in de brievenbus zodat u zelf een afspraak voor het schouwen kunt maken. De schouwers bellen bij iedereen aan, dus ook bij mensen die zich (nog) niet hebben aangemeld voor glasvezel.

 

Er zijn soms ook ‘grappenmakers’ die zich uitgeven voor ‘schouwer’ maar in werkelijkheid snode plannen hebben. Vraag daarom altijd naar de ID-kaart voordat u iemand binnen laat. Bijgevoegd ziet u de foto’s van de negen schouwers die hier actief zijn. Ons advies: bij twijfel niet open doen.

De namen van de schouwers:

1e rij: Wim Hopman, Saied Sheikmus, Jan Meulendijks.
2e rij: Frank Gorissen, Rob Beurskens, Emile Jansen.
3e rij: Richard Aarts, Rob Kollmann, Tini van Haaren.

 

Graven

Als het schouwen gereed is komt Spie graven om alle glasvezelkabels aan te leggen. Door de schouw weten ze bij elk huis exact tot waar ze de glavezelkabel moeten leggen en wat de lengte van iedere kabel moet zijn. Tijdens deze graafwerkzaamheden komt er niemand in de woning.

 

Plaatsen glasvezelmodem

De HAS (Huis-Aan-Sluiting) worden na het graven net zoals de schouwingen gerealiseerd. De monteurs zullen eerst zonder afspraak bij ieder adres dat de aansluiting wil aanbellen om de aansluiting in de woning te realiseren. Als ze u niet hebben thuis getroffen na een of meerder rondes van aanbellen volgens hun eigen planning, dan laten ze een kaart achter in de brievenbus zodat u zelf een afspraak voor het plaatsen van het modem.

Nadat het glasvezelmodem geplaatst is kan het abonnement bij een van de providers geactiveerd worden, maar hierover komt tegen die tijd meer informatie.

 

Planning

De bedoeling is dat in januari het schouwen in Vierlingsbeek en Groeningen ongeveer afgerond is.

Het graven zal waarschijnlijk januari/februari zijn.

Aansluiten van glasvezelmodem zal waarschijnlijk eind februari/maart/april zijn.

Er kunnen diverse oorzaken zijn waardoor de planning aanpast moet worden (als het flink gaat vriezen, dan komen de graafwerkzaamheden bijvoorbeeld stil te liggen).

Via de volgende link is in meer detail een planning te zien die regelmatig wordt bijgewerkt. De planning die via de link te zien is loopt nog niet zover als bovenstaande indicatieve maanden omdat die planning in veel meer detail weergegeven wordt en dus niet zover vooruit loopt.

http://www.lvcnet.nl/planning

 

Meer informatie

Over glasvezel algemeen en over andere zaken met betrekking tot LVCNet kunt u meer informatie vinden op http://www.lvcnet.nl