Zeventien gouden titels Colinda van der Zanden

 

Colinda van der Zanden uit Vierlingsbeek blijft maar prijzen pakken. De talentvolle zwemster uit Vierlingsbeek greep tijdens de onlangs gehouden Limburgse Winterkampioenschappen in totaal maar liefst zeventien gouden titels.

 

Ondanks een druk programma, ze kwam verdeeld over twee weken op maar liefst zestien individuele en vijf estafettenummers in actie, wist de zwemster een indrukwekkende erelijst te scoren. In het eerste weekend won ze de 100 en 400 meter vrije slag, 100 en 200 meter schoolslag, 50 en 200 meter vlinderslag, 50 meter rugslag en met de estafette gemengd 4 x 50 meter vrije slag. Daarnaast pakte ze ook nog eens zilver op de 4 x100 meter estafette voor dames.

 

Tevens zwom ze op de 400 meter wisselslag niet alleen naar de winst in een nieuwe pr-tijd, maar die was tevens snel genoeg voor kwalificatie voor de Nederlandse junioren- en jeugdkampioenschappen. Een week later was ze de snelste op de 50, 200 en 800 meter vrije slag, 100 en 200 meter wisselslag, 200 meter rugslag, 50 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag.

 

Ook greep ze nog zilver met de estafettedames op de 4 x 100 meter wisselslag en 4 x 200 meter vrije slag. Samengevat is Colinda van der Zanden in totaal dus zestien keer tot individueel Limburgs kampioene gekroond en pakte ze ook nog eens goud met een estafetteteam. Verder plaatste ze zich met haar tijden voor de Nederlandse junioren- en jeugdkampioenschappen op vijf individuele afstanden en een estafetteafstand. Die zijn van 13 t/m 16 december in Eindhoven.

 

De zwemster is sinds september van vereniging gewisseld en komt  momenteel  uit voor Mosa-Regio in Venlo-Blerick. Voorheen was zij lid van BZ&PC Boxmeer en zwom ze in wedstrijdverband voor Startgemeenschap Noord-Limburg.