Wereldlichtjesdag bij de Schutkooi

 

Op zondag 11 december is het Wereldlichtjesdag. ’s Avonds kun je bij de Schutkooi in Vortum-Mullem, net als mensen en kinderen overal ter wereld, een kaarsje aansteken voor een overleden kind dat je lief is. Omdat in elk land om 19.00 uur lokale tijd de kaarsjes gaan branden, gaat er in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.

 

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika en was een initiatief van The Compassionate Friends. Wereldlichtjesdag wordt altijd op de tweede zondag van december gehouden om de wereld letterlijk even wat lichter te maken voor en met mensen die een kind verloren hebben.

Dit jaar sluit de Schutkooi voor het eerst aan bij deze dag, met de bedoeling dit te blijven doen. Initiatiefnemers zijn de organisaties op het erf (Aaluna praktijk voor balans en groei en De Wereldboom) en bevriende organisaties (Studio Blisz tastbare herinneringen en Tonica muziektherapie). Vanaf 18.30 uur kunnen de deelnemers inlopen bij Aaluna (de nieuwe hooibergschuur), om 18.45 uur begint het programma, dat ongeveer een uur duurt. Wie wil kan na afloop wat drinken en napraten in de Schutkooi en een herinneringslichtje vilten bij De Wereldboom. Behalve het drinken en het vilten is deelname en parkeren gratis. Voor de kaarsjes wordt gezorgd.

 

Van harte welkom!

Iedereen die een kind heeft verloren is van harte uitgenodigd. Ook broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en alle mensen die zich verbonden voelen zijn welkom. Het maakt niet uit of je een volwassen kind herdenkt of een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling; of je jouw kind pas heel kort of al tientallen jaren mist. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen. We eren en herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, een troostende verhaal en gedichten. En natuurlijk wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ‘Precious Child’ ten gehore gebracht.
Wereldlichtjesdag is niet gekoppeld aan enige geloofs- of levensovertuiging.

Om vooraf een inschatting te kunnen maken van het aantal bezoekers word je gevraagd je aan te melden voor deze bijzondere bijeenkomst. Geef daarbij de naam van je kind door zodat die genoemd kan worden als het kaarsje wordt aangestoken.
 

Informatie en aanmelden:

http://www.wereldlichtjesdag-boxmeer.nl/

Ingrid Driessen: tel. 06-265 88 385.