Gryphus presenteert: André Manuel | Beukfeest | Gryphus Formule 1 café

vrijdag 12 november > cabaret > ANDRÉ MANUEL > SNEU

SNEU was volgens sommigen de allerbeste voorstelling die afgelopen seizoen niet gespeeld is. Ongehoord mooie liederen. Vlijmscherp tot op het bot. Voor alles is SNEU een hartstochtelijk pleidooi voor het podium als onveilige werkplek. Want zo hoort dat. Gaat dat dus zien! Als het weer kan. Hopelijk na de zevende golf. SNEU!

 

Al 30 jaar staat André Manuel bekend als een bikkelharde satiricus. De shows van deze compromisloze bulldozer zitten vol incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen, maar de Tukker zet ze zo slim en functioneel in dat je weinig anders kunt dan de conclusie van de Volkskrant te onderschrijven: “André Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.”

 

> zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl

 

zaterdag 20 november > concert > BEUKFEEST: PUTREFIED CORPSE + ROTTEN REMAINS + PANOPTIKON

Panoptikon zal editie 37 van het Beukfeest openen. Dit Nijmeegse kwartet speelt death metal met zware riffs en diepe grunts begeleid door beukende drums. Begin 2016 is de langspeler Sunken City uitgebracht en er ligt inmiddels nieuw werk op de plank! Dit moet natuurlijk beloond worden met een groot aantal hoofden dat op en neer zwiept tijdens het death metalgeweld.

 

Coverband Rotten Remains heeft een bandnaam gekozen die past bij een death metal band, zoals je death metal wilt. Met attitude, een goede gitaartandem en ritmesectie en een zanger die zich weet te manifesteren op het podium. Een samenstelling van simpelweg 5 oude rotten die van death metal houden en het genre levend willen houden!

 

Het vanuit Enschede opererende Putrefied Corpse ontstond in 2013 en speelt een heerlijke pot brutal death-metal, zoals die eind jaren tachtig, begin jaren negentig groot werd gemaakt door bands als Obituary, Death en Entombed. Lompheid, bruut, goorheid, vuigheid en een vleugje groove zijn een aantal ingrediënten die de in 2019 uitgebrachte langspeler Left To Rot tot z’n recht brengen. De Twentse deathmetalformatie neemt zichzelf niet al te serieus, zoals ook blijkt uit de onophoudelijke stroom humoristische memes waarmee de band Facebook bestookt.

 

> zaal open: 20.00 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: 8,00 euro | <20 jaar: 6,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl

 

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ

Het Formule 1 Circus is alweer toe aan de najaarstour en het blijft maar spannend. Gaat het Max lukken om King Lewis eindelijk van de troon te stoten? We gaan het zien want ook dit seizoen zullen (onder voorbehoud) weer alle Grand Prix races op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij gaan er weer eens goed voor zitten en zetten ons geld op onze Max. En U?

  • zondag 7 november: GP MEXICO (20.00 uur)
  • zondag 14 november: GP BRAZILIE (18.00 uur)
  • zondag 21 november: GP QUATAR (15.00 uur)
  • zondag 5 december: GP SAOEDI-ARABIE (17.00 uur)
  • zondag 12 december: GP ABU DHABI (14.00 uur)

> aanvang: wisselend > entree: gratis

 

coronatoegangsbewijs

Voor concerten, cabaretvoorstellingen en alle andere activiteiten moeten wij ons houden aan de voorwaarden die gesteld zijn door de overheid. Als gast van Gryphus heb je daarom (voorlopig) naast een eventuele reservering voor een activiteit ook een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs, een QR-code, is te verkrijgen via de CoronaCheck-app met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatief testbewijs.

 

Neem dus je coronatoegangsbewijs mee naar Gryphus, via de CoronaCheck-app of geprint op papier en vergeet je legitimatiebewijs niet want het coronatoegangsbewijs is persoonsgebonden. Uiteraard houden wij het overheidsbeleid en nieuwe maatregelen scherp in de gaten. Op www.gryphus.nl vind je de actuele stand van zaken die voor een bezoek aan Gryphus van belang is.

 

---

Gryphus?

Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl