Carnaval 2020-2021

 

Het bestuur van Carnavalsvereniging “De Keieschieters” Vierlingsbeek – Groeningen heeft met pijn in haar hart besloten om tot aan zondag 14 februari 2021 geen carnavalsactiviteiten te organiseren i.v.m. corona. Wat er met de Carnavalsdagen zelf mogelijk is moet tegen die tijd bekeken worden. Maar zoals het er nu voor staat, zullen ook tijdens deze dagen geen activiteiten georganiseerd gaan worden.


Wij betreuren het zeer dat de Prins, Jeugdprins en Boerenbruidspaar van het carnavalsseizoen 2019 – 2020 in het Keieschietersrijk in het seizoen 2020 -2021 zeer waarschijnlijk geen opvolgers krijgen. Wij willen deze hoogheden een volwaardig carnavalsseizoen kunnen bieden maar met de huidige situatie is dat niet mogelijk. Tevens staat ook voor ons de gezondheid van de inwoners van Vierlingsbeek – Groeningen voorop en deze willen wij niet in gevaar brengen met het organiseren van carnavalsactiviteiten.


Bovenstaande betekent dus dat Prinsenbal, Jeugdprinsenbal, Prinsenreceptie, Zittingsavonden en Jeugdzitting in het seizoen 2020-2021 niet door zullen gaan. Begin januari kijken we opnieuw naar de actuele situatie en mocht er wat mogelijk zijn, dan zullen we uiteraard alsnog wat organiseren met de carnavalsdagen, maar dat zal dan iets speciaals zijn en niet één van de vaste carnavalsactiviteiten. In het seizoen 2020-2021 stond in eerste instantie ook ons 66-jarig jubileum op het programma. Vanwege corona zijn deze activiteiten verplaatst naar het seizoen 2021-2022. De voorlopige data van dit fantastische feest zijn zondag 14 november 2021 (receptie), vrijdag 19 november 2021 (reünie) en zaterdag 27 november 2021 (feestavond).


Wij hopen tevens dat de overige carnavalsverenigingen en andere groepen die carnavalsactiviteiten organiseren binnen de Gemeente Boxmeer ons voorbeeld volgen, want samen moeten we ervoor zorgen dat het virus zich niet verspreid. En dan kunnen we het seizoen 2021-2022 er hopelijk weer volop tegenaan gaan.


Keieschieters en Keieschieterinnekes, pas goed op jezelf en op elkaar en tot volgend jaar!