Update dorpswebsite Vierlingsbeek-Groeningen.nl

 

Sinds de lancering van de dorpswebsite, is er één update geweest. Wij willen graag iedereen betrekken bij de ontwikkelingen van deze dorpswebsite, zodat wij op deze manier een zo groot mogelijk draagvlak kunnen creëren.

 

Op 26 februari ging de website met als doel, de inwoners en bezoekers van de dorpskern Vierlingbeek en Groeningen aan informatie voorzien, online. Sinds de lancering is de website steeds meer gebruikt door bedrijven, verenigingen en evenementen om zich te profileren op de dorpswebsite. Ook zijn wij blij dat we kunnen melden dat de website veelvuldig wordt bezocht.

 

Dat het publiek ons weet te vinden met vragen, aanleveren van nieuws items, agenda items en tips is natuurlijk van groot belang voor de informatiewaarde op de site. Ook zijn wij zeer verheugd om te vertellen dat er onlangs een Marktplaats box rechtsonder op de pagina is toegevoegd waarin men kan zien wat er te koop is in Vierlingsbeek en Groeningen. Onder de Marktplaats box is een aanmeldings box geplaatst waarmee je nieuwsitems via de mail kunt ontvangen. Er heeft een kleine wijziging plaatsgevonden met betrekking tot het verzenden van de agenda- en nieuwsitems. Voorheen werden deze op de dag zelf om 8.00 uur verzonden, vanaf heden vindt dit één dag van tevoren plaats om 20.00 uur ’s avonds.

 

De cijfers op een rijtje (cijfers tot 1-10-2014)

De website is sinds de lancering zijn er 14.173 bezoeken (sessies) geweest op de website. Deze bezoeken werden gedaan door 7.757 gebruikers. In totaal bekeken zij 44.860 pagina’s.

 

Het gemiddeld aantal pagina’s per sessies is 3,17. Per sessie bleef men gemiddeld 2.23 minuten op de website. 54,73% van de sessies bestaat uit nieuwe bezoekers. 48,80% van de bezoekers is na één pagina bekeken te hebben klaar, dit hoeft niet per se de home pagina te zijn.

 

In de afbeeldingen hiernaast zijn de bovenstaande gegevens nogmaals te zien. Daarnaast vindt u een tabel die weergeeft hoeveel sessies er per maand zijn. Uit welke landen en plaatsen de sessies komen, is ook te vinden in de afbeeldingen. Bijzonder is dat er 105 sessies vanuit Brazilië komen en dat Boxmeer verreweg het meest onze dorpswebsite bezoekt. Venray scoort daarbij ook erg hoog. Een grappig detail is dat onze buren uit Overloon goed zijn voor 100 sessies. Verder hebben wij in de afbeeldingen het aantal bezoeken dat gedaan wordt via een desktop, mobiele telefoon of tablet op een rijtje gezet.

 

Momenteel staan er 31 bedrijven, 15 verenigingen en 11 evenementen op de website. Zoals je kunt zien in de afbeeldingen worden de pagina’s agenda, nieuws, over Vierlingsbeek en Symphonica in Sporto het meest bekeken. Wij zijn hier erg blij mee, al vinden wij dat veel meer organisaties gebruik kunnen maken van deze gratis publiciteit, omdat er genoeg redenen zijn om het WEL te doen.

 

Oproep(!)

Wij willen iedereen blijven oproepen om relevante inhoud te blijven sturen naar de dorpswebsite. Velen mensen bezoeken onze website. Onderaan op iedere pagina staat een ‘contact webmaster’ knop. Maak dus als bedrijf, vereniging, evenement of andere belanghebbende daar misbruik van!!

 

Met vriendelijke groet,

Commissie websitebeheer