Cursus E-bike bij de KBO Vierlingsbeek


Onder de titel “Het nieuwe fietsen” organiseert de KBO Vierlingsbeek/Groeningen in samenwerking met de SWOGB een E-bike cursus. Het is een cursus voor alle senioren uit Vortum-Mullem, Groeningen, Vierlingsbeek, Maashees, Holthees en Overloon en vindt plaats in het Joffershof in Vierlingsbeek maar ook mensen uit de andere dorpen van de gemeente Boxmeer kunnen aansluiten. 
Voorheen organiseerde de SWOGB centraal in Boxmeer deze E-bike cursus maar de belangstelling was gering. In overleg met de KBO’s/KOV is nu besloten om de E-bike cursus te laten verzorgen door een plaatselijke KBO. Dit jaar zal er een cursus zijn in Rijkevoort , Sambeek en Vierlingsbeek.
 Op 10 oktober 2019 is de e-bike cursus in Vierlingsbeek die in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) georganiseerd wordt. S ’morgens om 10.30 start het een dagdeel wat door KBO Vierlingsbeek zelf georganiseerd wordt. Om 13.00 uur volgt het theoretisch gedeelte van de VVN, genaamd “het nieuwe fietsen”. De diversiteit van voertuigen en de drukte op het fietspad zorgen ervoor dat de gebruikers alert moeten zijn op andere gebruikers van het fietspad en de weg en de verkeersregels die gelden. Het aantal verkeersslachtoffer op de fiets is stijgende en dat moet een halt toegeroepen worden. Daarom is E-bike cursus belangrijk voor eigenlijk iedereen maar zeker voor de doelgroep van de SWOGB: de senioren
Programma:
10.30 ontvangst Joffershof. 
- Uitleg over valpreventie bij het fietsen door fysiotherapie Wouter       van Dongen.
- EHBO, wat te doen bij ongevallen bij het fietsen.
12.00 pauze waarin een kleine lunch wordt geserveerd
13.00 cursus Veilig Verkeer Nederland
15.30 einde 
De kosten voor deze E-bike cursus, incl. lunch zijn voor de SWOGB dus deelnemers kunnen kosteloos meedoen. De VVN heeft wel een eis dat er maximaal 20 deelnemers kunnen aansluiten, dus op tijd opgeven graag bij:
Jan Spee:  jan.spee@ziggo.nl 
of Catharina de Berthoutstraat 10 te Vierlingsbeek