Fietspool gemeente Boxmeer van start

 

Sinds dinsdag 22 juni kunnen inwoners van de gemeente Boxmeer gebruikmaken van een fietspool. Hiermee kunnen zij gratis een aangepaste fiets lenen, waaronder een tandemfiets, rolstoelfiets, duofiets en binnenkort ook een driewielfiets.

 

De fietspool is opgericht door Pantein en de gemeente Boxmeer. De aangepaste fietsen staan gestald bij Pantein (Madeleine), Velgertstraat 1 in Boxmeer. Reserveren kan gratis per mail via fietslenen@boxmeer.nl of telefonisch via 0485-84 6610. 

 

Om de drempel voor de uitleen zo laag mogelijk te houden, is er geen aanvraag of indicatieprocedure nodig. Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “Onze gemeente biedt prachtige uitzichten en sfeervolle locaties om te bezoeken. Zoiets ervaar je juist zo mooi op de fiets. Daarom maken we deze fietspool in samenwerking met Pantein gratis en eenvoudig beschikbaar voor al onze inwoners, want wat is er mooier dan met je ouders of kinderen een rondje door de gemeente Boxmeer te fietsen?” 

 

De wethouder en wijkmanager Yoni Rijcken openden de fietspool met de allereerste ronde op een van de fietsen. Afhankelijk van het gebruik van de fietspool kan het assortiment aan fietsen worden uitgebreid of gewijzigd. Hierdoor vormen we een fietspool met een geschikte fiets voor iedereen.