Helft van dorpen heeft benodigde 43% voor glasvezel al binnen

 

LVCNET verlengt de inschrijfperiode tot 18 juli én organiseert grote glasvezelevents in Boxmeer, Cuijk en Grave. Voorzitter Hugo Bens is optimistisch: “De helft van de dorpen in het Land van Cuijk heeft de benodigde 43% voor de aanleg van het glasvezelnetwerk al binnen.”

 

“Op het laatste moment hebben we daarnaast nog heel veel inschrijvingen via onze website ontvangen. We merken dat inwoners wel willen overstappen, maar nog wat extra tijd willen om zich goed te oriënteren. Daarom hebben we besloten dat iedereen zich tot de 18e kan aanmelden. Veel plaatsen zijn er bijna; het zou zonde zijn om die tijd dus niet te benutten”, vertelt de voorzitter enthousiast.”

Groeningen is een van de dorpen die de benodigde 43% bereikt heeft, Vierlingsbeek is een van de dorpen die er bijna is.

 

Pleinevents

LVCNET organiseert in deze periode grote glasvezelevents. In navolging van Boxmeer (2 juli) zullen de ambassadeurs en vrijwilligers op 9 juli in Cuijk (Louis Janssenplein, 11-15 uur) en op 16 juli in Grave (Lunette parkeerplaats, 11-15 uur) aanwezig zijn. Ook de providers zijn aanwezig én zorgen er samen met LVCNET voor dat er van alles te beleven valt; van een Rad van Fortuin waarbij je extra tv-pakketten kunt winnen tot een professionele fotograaf die een direct uploadbare Facebook-foto van je maakt.

 

Als je je nog niet inschreven hebt, loont een bezoek volgens Bens. “Niet alleen vanwege die leuke acties, die worden georganiseerd. Maar dit is tevens de laatste kans om gebruik te maken van de geldende aanbieding voor inschrijving. Woon je in de kern dan is een glasvezelinschrijving gratis; in het buitengebied betaal je – naast de abonnementskosten – eenmalig 495 euro. Kun je niet aanwezig zijn, kom dan naar de allerlaatste inschrijfochtend op zondag 17 juli van 10.00 tot 13.00 uur in De Posthoorn te Haps.”

 

Noodzaak

Waar de keuze voor glasvezel in het buitengebied en kleinere kernen voor veel inwoners een vanzelfsprekendheid is, is dat in Boxmeer, Cuijk en Grave toch lastiger gebleken. Bens: “Men heeft daar in de meeste gevallen al beschikking over een goede internetverbinding. Omdat het de personen niet rechtstreeks raakt, staat men minder stil bij de noodzaak van glasvezel. Die is er namelijk absoluut! Daarom roepen we iedereen in het Land van Cuijk op om familieleden en vrienden in deze plaatsen ook te informeren over het belang.”

 

Bens legt uit: “Als we niet gezamenlijk voor glasvezel in het Land van Cuijk kiezen, ontstaat er op de korte termijn al een digitale kloof. In de gebieden waar nog geen goede breedband internetverbinding beschikbaar is – zoals het buitengebied en kleine kernen – zal men steeds meer gaan achterlopen. Meepraten over populaire Netflix-series met je collega’s gaat niet, omdat je aansluiting niet toereikend is. Populaire vloggers volgen via YouTube; vergeet het maar. En ook thuiswerken – via digitale werkplek of in de Cloud – zal heel lastig worden. En dan hebben we het nog niet eens over innovaties als zorg op afstand.”

 

Clubkasactie

LVCNET heeft samen met de providers een clubkasactie opgezet. De aangemelde verenigingen promoten glasvezel bij hun leden en supporters. In ruil daarvoor ontvangt de club sponsoring van de providers. Zolang de vereniging actief blijft werven voor de deelnemende providers ontvangt de club jaarlijks 12 euro per klant die de club heeft begunstig. Voor Vierlingsbeek en Groeningen doen twee verenigingen hier aan mee:

  • St. Anthonius en St. Nicolaasgilde
  • GroeVie (Stichting Leefbaarheid Vierlingsbeek en Groeningen)

 

Klantenservice

Ga voor meer informatie naar www.lvcnet.nl. Vragen? Neem contact op met de klantenservice via 0485- 745800 of mail klantenservice@lvcnet.nl.