PLUS Wandel4daagse niet alleen voor jeugd

Natuurlijk, de PLUS Wandel4daagse wordt op touw gezet door jeugdorganisatie JOC Vierlingsbeek/Groeningen, maar dat wil absoluut niet zeggen dat senioren niet welkom zijn om deel te nemen aan een van de uitgezette wandeltochten. “Er lopen nog steeds vooral kinderen mee, soms onder begeleiding van hun ouders. Maar ook mensen die vaker samen wandelen, of zich willen voorbereiden op de Vierdaagse van Nijmegen of aan andere avondvierdaagsen in de regio Boxmeer-Venray, mogen natuurlijk meedoen aan ons wandelfestijn. Graag zelfs. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, zegt medeorganisator Anneke Willems met een lach.

 

In Vierlingsbeek en Groeningen zijn van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei speciaal voor de PLUS Wandel4daagse weer een aantal mooie routes uitgezet.  Aan het wandelfestijn nemen jaarlijks tussen de 250 en 300 mensen deel.

 

Het organiserende JOC Vierlingsbeek/Groeningen wil nogmaals benadrukken dat de wandelvierdaagse niet alleen bedoeld is voor jongeren. “Dat denken mensen vaak omdat de opbrengst ervan bedoeld is voor het jeugd- en jongerenwerk in Vierlingsbeek en Groeningen”, zegt Anneke Willems. “We zien de laatste jaren echter ook een groei van ouders en wandelaars uit de omgeving die meedoen en die een jaar later weer terugkeren. De mond-tot-mondreclame doet haar werk. Het Maasheggengebied is natuurlijk een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Ook mensen uit de regio Boxmeer-Venray nodigen we daarom ook nu weer van harte uit om een keer aan onze gezellige wandelvierdaagse deel te nemen.”

 

De meeste vaste punten zijn ook weer in het draaiboek voor de editie 2019 opgenomen. Elke dag zijn er drie afstanden, vaak door de bosrijke omgeving, uitgepijld. De wandelaars kunnen ook dit jaar weer kiezen uit de vertrouwde routes van 5, 10 en 15 kilometer. Er kan van donderdag tot en met zondag worden gewandeld. “Vooral van de zondag, de finaledag, willen we weer een mooi festijn maken. Dit jaar zijn er op de slotdag prijzen voor de mooist verklede eenling en groep. Die zondagmiddag sluiten we ons evenement samen af, met als extraatjes muziek, een springkussen en een frietkar. Tevens kunnen diegenen die ten minste drie dagen hebben meegewandeld die middag hun welverdiende medaille ophalen. Ook als je niet gelopen hebt, is het gezellig om naar het JOC te komen en de middag samen gezellig af te sluiten. Er is genoeg te beleven.”

 

De start- en finishlijn is traditioneel getrokken bij het JOC/Gryphus-gebouw aan de Grotestraat 18a in Vierlingsbeek. Op donderdag en vrijdag kan er vanaf 17.30 uur worden gestart en kunnen de deelnemers finishen tot 21.00 uur. In het weekend is de start vanaf 13.00 uur en moeten de wandelaars uiterlijk om 17.00 uur binnen zijn. Startkaarten zijn vooraf te koop bij PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek. Deze kaarten kosten  6 euro of zijn bij Verbeeten te verkrijgen tegen inwisseling van één volle PLUSpunten-spaarkaart. Aan de kassa bij aanvang van de wandelvierdaagse zijn natuurlijk ook nog startkaarten te koop: voor vier dagen wandelen betalen de deelnemers  6 euro, en dagkaart kost 2,50 euro.

 

De totale opbrengst van het wandelfestijn is bestemd voor het jeugd- en jongerenwerk in Vierlingsbeek en Groeningen. De organisatie heeft om die reden nog wel een vriendelijk verzoek aan ouders die hun kinderen tijdens een of meerdere van hun wandelingen begeleiden. “Of ze ook willen betalen als ze meelopen. Voor ons als organisatie levert dat een mooi extra centje op en voor een klein bedrag krijgen ze onderweg dan ook allerlei versnaperingen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor alle andere deelnemers. We gaan er samen weer een mooi wandelfeest van maken”, besluit Anneke Willems.

 

Foto: organisatie wandelvierdaagse.