Groenings Koor organiseert weer het culinaire en muzikale festijn 'Culinaire Klanken'

“Voor iedereen die van een leuke culinaire en muzikale middag houdt.”

 

Wij, het “Groeningskoor”, gaan voor de derde keer ons culinaire en muzikale festijn Culinaire Klanken op de planken brengen. 

 

Zondag 26 mei is het zover. Van 13.30 tot 16.30 uur bent u zeker van vermaak met muziek en smaak. De “Lemse Kuul” in Groeningen is waar het allemaal staat te gebeuren.

 

Dit keer is het motto “Culinaire Klanken gaat Lokaal”. Een slogan die we zeker waar willen gaan maken.

Vooral voor wat betreft de overige deelnemers aan deze middag.

 

Zo is daar de “Djembé Groep “ o.l.v Dorothe Verhofstad. Deze zal enkele nummers zelf brengen maar ook een ondersteunende rol hebben bij de Afrikaanse nummers waarmee het koor op de proppen komt.

Dat is mede te danken aan dirigent Sjraar Klaassens die op geheel eigen wijze en met medewerking van de muziek commissie een zeer afwisselend en vrolijk programma heeft samengesteld.

 

Voor wat lokaal betreft zijn we heel blij met de toezeging van de drumband van het St. Antonius en St. Nicolaasgilde dat ook acte de présence geeft. Het zal niet alleen hun geeikte mars zijn, ze zullen laten horen dat er meer uit een drumband te halen valt dan het “recht toe recht aan” getrommel.

 

Dan hebben we “Now Weej”. De zingende mannen die met hun optreden tijdens het smartlappen festival in Vierlingsbeek menig hart hebben gestolen door hun spontane manier van zingen en optreden.

Als we dan met z’n allen tot slot nog een gezamenlijke “uitsmijter” serveren zal men met ongetwijfeld veel plezier op deze middag terug kunnen kijken.

 

Dan hebben we het nog niet over het culinaire gedeelte gehad. Dit jaar gaat het in samenwerking met “het Smaakcentrum” in Boxmeer. Hieronder een kleine samenvatting wat dit behelst.

 

“Het lesprogramma van het Smaakcentrum vindt plaats tijdens de reguliere schooltijden voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. Zij zijn ieder schooljaar drie ochtenden te gast bij het Smaakcentrum. Deze ochtend bestaat uit twee delen: een theorieles over gezond eten en een praktijkgedeelte waarin kinderen echt gaan koken in een professionele keuken. Ze sluiten de ochtend af met een gezamenlijke, zelfbereide maaltijd.”

 

Het mooie van deze medewerking is dat er op dat moment de groepen 7 en 8 van de Laurentiushof aan de beurt zijn om die lessen te volgen. Zo zullen basisschool leerlingen uit Vierlingsbeek en Groeningen dan ook voor een groot gedeelte van het culinaire gedeelte zorgdragen.

 

U ziet dat er niet aan het toeval is overgelaten om u een mooie middag te bezorgen.

 

De prijs voor een middag vol muziek en lekkere hapjes is € 12.50 voor volwassenen en € 8,- voor kinderen tot 12 jaar. 

 

Gezien de belangstelling in voorgaande jaren is er ook nu weer de gelegenheid om kaartjes in de voorverkoop te kopen. Dit kan bij:

  • Nel Ebben; 06-19633184
  • Tonny Hendriks; 0478-631377
  • Joke Deriet; 0478-632135