Vrijwilligerspunt Sociom: de nieuwe naam voor vijf vrijwilligerspunten!

In het Land van Cuijk zijn vier vrijwilligerspunten actief onder de naam Actieradius. Vanaf nu gaan deze verder onder de nieuwe naam Vrijwilligerspunt Sociom. Ook de gemeente Sint Anthonis sluit weer aan als vijfde vrijwilligerspunt. Een nieuwe naam maar de werkwijze blijft hetzelfde.

 

Wat doet het Vrijwilligerspunt?

Het Vrijwilligerspunt is hét portaal voor vrijwillige inzet. Een van de belangrijkste taken is het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Bewoners op zoek naar vrijwilligerswerk worden gekoppeld aan vacatures die (vrijwilligers)organisaties plaatsen in onze (digitale) vacaturebank. Voor iedereen is een passende en leuke vacature te vinden. Wij zorgen voor de geslaagde match!

 

Daarnaast versterkt het Vrijwilligerspunt organisaties door middel van informatie en advies. Bijvoorbeeld over het opstellen van vrijwilligersbeleid, collectieve verzekering, wet- en regelgeving en andere actuele thema’s op het gebied van vrijwilligerswerk.

 

Het Vrijwilligerspunt vergroot de burgerkracht door het stimuleren van vrijwillige inzet. Veel mensen weten ons te vinden voor vrijwilligersvragen, burgerinitiatieven of vragen over burenhulp. We zoeken altijd naar een passend antwoord. Ook als dit betekent dat we nieuwe wegen moeten bewandelen.

 

Gemeente Sint Anthonis

De gemeente Sint Anthonis is per 1 september opnieuw aangesloten bij het Vrijwilligerspunt. De vacaturebank wordt weer actief voor organisaties en bewoners kunnen in hun eigen gemeente terecht voor het vinden van vrijwilligerswerk. De komende maanden worden vrijwilligersorganisaties uitgenodigd, zodat we samen werken aan een goed vrijwilligersklimaat in deze gemeente.

 

Waar vindt u ons?

In elk van de vijf gemeentes is een lokaal vrijwilligerspunt waar een team van enthousiaste vrijwilligers met u in gesprek gaat om samen een passende vacature te vinden. U kunt een afspraak met ons maken maar ook tijdens openingsuren binnenlopen. De coördinatoren sturen het team van vrijwilligers aan. Vrijwilligerspunt is onderdeel van Sociom. Openingstijden per vrijwilligerspunt vindt u op onze website http://www.sociom.nl/vrijwilligerspunt. U kunt ons ook bereiken via vrijwilligerspunt@sociom.nl of telefonisch op (0485)700 500.