Met de bus naar kerstmarkt Oberhausen

Herberg Thijssen en Van Dijk Touringcars organiseren ook op zaterdag 15 december weer een reis naar een populaire kerstmarkt. Dit keer is de Duitse stad Oberhausen de bestemming.

 

De kerstreis wordt voor het derde jaar op rij op touw gezet, vertelt Maarten Hermans, eigenaar van Herberg Thijssen. “De mensen vinden het leuk, zo blijkt uit de reacties. Het gros van de deelnemers van vorig jaar, gaat ook nu weer mee. Maar wat opvalt is dat ook steeds meer mannengroepen meegaan naar de kerstmarkt en dat ook mensen van buiten Vierlingsbeek een plek in de bus reserveren. Het is gewoon een gezellig kerstuitje voor jong en oud, man en vrouw.”

 

Oberhausen is na Düsseldorf en Bochum de derde in kerstsfeer gehulde stad die wordt bezocht. “Op de oude markt staat een traditionele kerstmarkt”, weet Hermans. “En in het  Oberhausener Weihnachtswald  staan marktkramen , schilderachtige huisjes en hoge dennenbomen, die allemaal zijn verlicht met kerstlampjes. En je kunt heel gemakkelijk ook het immense winkelcentrum CentrO bezoeken.  Hier kun je werkelijk al je kerstinkopen doen. Reserveer  tijdig om zeker te zijn van een plek.”

 

De deelnemers aan de kerstreis worden om 9.30 uur bij Herberg Thijssen aan de Spoorstraat in Vierlingsbeek ontvangen met koffie/ thee en een huisgemaakte kerstlekkernij. Om 10.30 uur vertrekt de luxe touringcar naar Oberhausen, waar de deelnemers van circa 12.00 uur tot 17.00 uur over de kerstmarkt kunnen struinen. Rond 18.30 uur is de bus terug  bij Herberg Thijssen, waar een uit drie gangen bestaand winters buffet wordt geserveerd. Rond 20.00 uur wordt de dag, voor diegenen die nog puf hebben, afgesloten met een afterparty.
 

Van tevoren reserveren voor deze kerstreis is noodzakelijk en kan uitsluitend via het e-mailadres cafe@herbergthijssen.nl onder vermelding van Kerstreis 2018. De kosten bedragen 32,50 euro per persoon. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten op de website www.herbergthijssen.nl.

 

Foto: vertrek kerstreis 2017 naar Bochum.