LVCNET reikt 250.000 euro uit met Clubkasactie

117 verenigingen, waaronder GroeVie, hebben zondag 30 mei 2021 een cheque gekregen voor hun inzet voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk. Samen hebben zij een bedrag van bijna een kwart miljoen euro in ontvangst mogen nemen. Want dankzij de vrijwilligers in het hele Land van Cuijk is er een compleet dekkend glasvezelnetwerk aangelegd.

LVCNET voorzitter Hugo Bens is blij dat dit geld ten goede komt aan de leefbaarheid in het Land van Cuijk. ‘Samen hebben we ervoor gezorgd dat het hele Land van Cuijk verbonden is door een glasvezelnetwerk’, zegt een trotse Hugo Bens. Als dank voor de inzet van vrijwilligers ontvingen de clubs nu een bedrag tussen 140 en 11.000 euro. 69 clubs kregen zelfs meer dan duizend euro en enkele zelfs meer dan tienduizend euro! Welkome bedragen om de kas te spekken, zeker in deze coronatijd.

Clubkasactie
In 2016 zijn vrijwilligers ingezet om glasvezel te promoten in hun dorp. Klanten konden een vereniging nomineren. Nu ontvingen de verenigingen 36 euro per genomineerde aansluiting. ‘E-fiber heeft uiteindelijk het netwerk in het Land van Cuijk aangelegd. Nu nemen zij als dank voor de klantenwerving door de ruim 380 vrijwilligers de totale sponsoring voor hun rekening’, aldus Bens.

Uitbetaling sponsoring
Elke vereniging kreeg zondag 30 mei in de Drive Thru op het industrieterrein Laarakker in Haps de cheque overhandigd. ‘We hebben de uitreiking al een paar keer uit moeten stellen en nu gekozen voor een feestelijk en coronaproof feestje. De reacties waren overweldigend. ‘Wat een bedrag!’, ‘Wat kunnen we daar mooie dingen van doen’, maar ook: ‘Dankzij het supersnelle internet heb ik mijn studie kunnen volgen. Dat waren enkele van de vele mooie reacties’, zegt de voorzitter die zondag de cheques mee overhandigde.

Land van Cuijk volledig aangesloten
De aanleg van het glasvezelnetwerk is in de laatste fase. Tot 1 juli 2021 kunnen inwoners nog overstappen zonder 450 euro activatiekosten te betalen. LVCNET werkt de lopende zaken af en houdt dan op te bestaan. ‘In 7 jaar hebben we dit burgerinitiatief gerealiseerd. Daar kunnen we oprecht trots op zijn: een 100 procent dekkend glasvezelnetwerk. In veel andere plattelandsgemeenten is dat niet zo. We gebruiken internet steeds intensiever, dus een goede verbinding is noodzakelijk. Dat is het laatste jaar wel gebleken. Ik ben er ontzettend blij mee’, besluit Bens.