Road heroes gezocht!

Road heroes gezocht!

Hoe voelt het om over de kop te gaan, in de slip te raken en de controle te verliezen? Beleef, ervaar, meemaken, erbij zijn. Alle jonge road heroes in het Land van Cuijk worden uitgedaagd!!

 

Op woensdag 11 juni tussen 16.00 en 21.30 uur is het JVC-terrein te Cuijk ingericht met verschillende verkeersactiviteiten. Je kunt ervaren hoe het is om de controle over je auto te verliezen en je krijgt tips om dit te voorkomen. Ook zijn er demonstraties met ambulance- en  politievoertuigen, de ongevallendienst van de politie en krijg je de kans om zelf een vrachtwagen te besturen.

 

Er wordt informatie verstrekt over het rijden in het verkeer zoals zichtbaarheid, remafstand, kwetsbare deelnemers etc. Verder kunnen de deelnemers aangeven wat zij zelf belangrijk vinden op de weg en een boodschap meegeven aan alle andere weggebruikers.

 

Deze actiedag wordt georganiseerd door de 5 gemeenten in het Land van Cuijk en de politie in het kader van de provinciale campagne ‘Help Brabant mee op weg naar nul verkeersdoden’ (www.nulverkeersdodenbrabant.nl). Zij willen jonge bestuurders bewust maken van veilig deelnemen aan het verkeer. De officiële kick off wordt om 19.00u gegeven door afgevaardigden van alle gemeenten!

 

Ben je tussen de 18 en de 24 en heb je een rijbewijs? Dan is dit een unieke gelegenheid om jouw rijvaardigheid te verbeteren. Je kunt je aanmelden via de facebookpagina www.facebook.com/benjijeenroadhero.