Herontwikkeling locatie ’t Hulder te Vierlingsbeek

 

Denk mee met de nieuwe woonbuurt
Stedenbouwkundige ateliers op 16 en 17 maart 2020


De locatie ’t Hulder in Vierlingsbeek, waar voorheen de gemeentewerf was gevestigd, is al geruime tijd in beeld voor herontwikkeling naar grondgebonden woningbouw. In het verleden zijn meerdere plannen uitgewerkt en extern gepresenteerd. Deze zijn echter nooit nader opgepakt. Omdat de belangstelling voor de locatie blijft, is de gemeente Boxmeer opnieuw aan de slag gegaan met de ontwikkelmogelijkheden van de locatie.


In samenwerking met de Dorpsraad Vierlingsbeek is de gemeente Boxmeer inmiddels gestart met de planuitwerking en zijn diverse onderzoeken opgestart. Hierbij is er ook aandacht voor de leefomgeving.
Dit betekent dat omwonenden en potentieel geïnteresseerden vroegtijdig worden betrokken bij de planuitwerking. Daarom wordt er voor beide doelgroepen een tweetal stedenbouwkundige ateliers georganiseerd.


Voor omwonenden : op maandag 16 maart 2020
Voor potentiële gegadigden : op dinsdag 17 maart 2020


Beide ateliers vinden plaats van 19.30 tot 22.00 uur,
locatie het gemeenschapshuis Joffershof in Vierlingsbeek.


Tijdens deze ateliers worden aanwezigen geïnformeerd over het plangebied en de vaststaande uitgangspunten voor de planuitwerking. Op de avond wordt geen compleet uitgewerkt plan gepresenteerd. Na een plenaire presentatie kunnen aanwezigen individueel de voorkeuren kenbaar maken. Dit gebeurt aan de hand van een vooraf opgesteld voorkeursformulier. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk informatie opgehaald welke men van belang vindt voor het nieuwe plan. Zo zal er gevraagd worden naar voorkeuren omtrent kavelomvang, type woningen, architectuur, openbare ruimte en duurzaamheid.


Ook zal worden aangegeven wat er met de opgehaalde informatie gebeurt en hoe het vervolgtraject er uit ziet.


De gemeente Boxmeer en de Dorpsraad Vierlingsbeek zijn zich ervan bewust dat dit plan een goede bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid van het dorp en zetten zich in om op een zo kort mogelijke termijn tot ontwikkeling te kunnen komen. Dit is uw kans om mee te denken met de ontwikkeling van deze nieuwe woonbuurt.