“DES is terug van weggeweest”

 

Rinus Ugen uit Deurne wordt de nieuwe, ervaren hoofdtrainer en –coach van het eerste team van DES. De Vierlingsbeekse korfbalclub wil hogerop en start komend seizoen - na jaren die in het teken stonden van breedtekorfbal – weer met een ploeg in de eerste klasse van het wedstrijdkorfbal. De huidige A gaat de overstap vanuit de jeugd naar de senioren maken en het hart van het vlaggenschip van het ‘nieuwe’ DES vormen.

 

“Een talentvolle groep, die er qua niveau aan toe is om de stap naar de senioren te maken. We zijn erg blij dat we met Rinus een ervaren trainer-coach in het dameskorfbal hebben kunnen vastleggen. Hij gaat zich niet alleen bezighouden met de selectie, maar ook met het jeugdbeleid binnen de vereniging, zodat talenten blijven doorstromen en de club verzekerd is van een mooie toekomst”, vertelt Marijn Tacken van de technische commissie van DES.

 

De Vierlingsbeekse korfbalclub investeerde de laatste twee jaar erg veel tijd en energie in het technisch kader van de club. Er is een technisch plan opgesteld, waarin plezier en prestatie hand in hand gaan, (jeugd-)trainers en scheidsrechters zijn en worden opgeleid, en onder leiding van trainer-coach en clubman Wim van den Munckhof uit Swolgen greep vooral de A-jeugd de ene na de andere titel. “DES kent een rijk verleden, is een aantal jaren met het eerste team van de wedstrijdradar verdwenen, maar is nu terug van weggeweest”, stelt  bestuurslid Johan Pijnappels. “Het ledenaantal groeit, zowel bij de jeugd als bij de senioren. DES is op allerlei gebieden volop in beweging: het is nu zaak om die positieve flow vast te houden en te blijven bouwen aan de structuur binnen de vereniging.”

 

Rinus Ugen wil daar met zijn ruime ervaring graag zijn steentje aan bijdragen. Hij was de laatste jaren onder meer als trainer-coach actief bij SVO in Ooij, MKV in Milheeze en Merselo. “Ik werd meteen gegrepen door het enthousiasme binnen DES. Zowel het bestuur als de technische commissie is ambitieus en zit boordevol plannen om het korfbal in Vierlingsbeek en omstreken nog meer op de kaart te zetten. Ik heb de A-jeugd zien spelen en, ja, talent herbergt de ploeg zeker. Het is ook voor mij als trainer-coach een mooie uitdaging om met een jong team de stap naar het wedstrijdkorfbal te gaan maken en de club te helpen in de organisatie. Ik heb er zin in.”

 

Op de foto van links naar rechts Johan Pijnappels, Rinus Ugen en Marijn Tacken.