Psoriasis, sport en bewegen

Een rothuid en tóch lekker sporten!

 

In het kader van het project ‘Psoriasis, sport en bewegen’ wordt op zondag 8 februari a.s. om 12.00 uur op Sportpark Soetendaal, Soetendaal 5-a in Vierlingsbeek een sponsorovereenkomst ondertekend tussen R.K.V.V. "Volharding" en de Psoriasis Vereniging Nederland (PVN).

 

Psoriasis is een van de meest voorkomende huidaandoeningen in Nederland. Veel mensen met psoriasis, met name jongeren, ervaren de drempel naar een sportclub als (te) hoog omdat zij zich bekeken voelen in de kleedkamer of wanneer zij kleding met korte mouwen of een korte broek dragen.

 

De PVN vindt het belangrijk dat iedereen weet wat psoriasis is, zodat ook mensen met psoriasis ongestoord, vrij en zonder schroom kunnen sporten zonder dat ze zich raar bekeken voelen. Door middel van shirtsponsoring en informatiebijeenkomsten hoopt de Psoriasis Vereniging Nederland de bekendheid met deze huidaandoening te vergroten en meer naamsbekendheid te creëren.

 

De spelers van Volharding C2 spelen nu sinds enkele weken in een shirt van de Psoriasis Vereniging Nederland. R.K.V.V. "Volharding" vindt het belangrijk om op een maatschappelijk verantwoorde manier te sporten en is met name in deze regio de club bij uitstek die hiermee bezig wil zijn.