Carnavalszondag 2015. Zurrug det ge dur bej ziet.

 

Keieschieters en Keieschieterinnekes! Al jarenlang start het boerenbruiloftsgezelschap de lange zondag met een geweldig ontbijt. Om precies te zijn “Het Prinselijk Ontbijt”, aangeboden door de APK aan de heerser van het Keieschietersriek, waarvoor ook het bruidspaar met gevolg steevast wordt uitgenodigd. En elk jaar opnieuw zijn de familieleden die voor de eerste keer deelnemen uitermate verrast door de geweldige entourage. Zoals gezegd, het betrof een besloten evenement waarvoor je moest worden uitgenodigd. Maar wat een fantastisch nieuws! Carnavalszondag 15 februari 2015 zal de geschiedenisboeken ingaan als de dag dat “Het Prinselijk Ontbijt” voortaan voor iedereen toegankelijk is en een geweldige gelegenheid biedt om gezamenlijk de drie carnavalsdagen aan te vangen. Een ontbijt,  voedzaam voor zowel lijf als geest. De “lijfelijke” voeding bestaat uit vers gebakken eieren met vers gebakken spek, roerei in enkele varianten, gekookt ei, diverse soorten vleeswaren en kaas. Vers gebakken harde broodjes, zachte broodjes en gezonde sneetjes brood. Een tomaatje, komkommertje. Zoet beleg. Voor de kinderen een Danoontje of zo. Koffie, thee, melk, chocolade melk en jus d’orange, etc. etc.. Voor de “geestelijke” voeding zal worden gezorgd door de Auw Prinse, die Prins Rick van allerlei tips gaan voorzien om de carnaval goed door te komen. En door nog enkele andere verrassingen op de planken verschijnen. En alsof het nog niet genoeg is, naast onze eigen hofkapel “Det stut d’r nie” zullen ook de “Fluttetutters” uit Haarlem weer hun opwachting maken. Kortom,  dit mugde gullie echt nie misse!! (Zie voor de praktische zaken met betrekking tot het ontbijt de “Noot van de APK” aan het einde van dit artikel.)

 

Aansluitend aan het ontbijt zal klokslag 13:11 uur (of enkele minuten later, we willen immers pas starten als Prins Rick d’n Urste terug is van de receptie in Muzzèès) de Boerebrulloft van start gaan. In een muzikaal doorspekte ceremonie van ongeveer een uur zullen onder auspiciën van C.V. De Keieschieters in de onecht worden verbonden:

 

Edwin van Sjraar en Diny uut Maashees van vruuger de bumkes ien Gruuningen tot aan nou de stuupkes en tuintjes ien Béék

&

Elke van Ger en Kitty uut "De Legt" van vruuger dansen op de planken nor nou zondags de wei ien

 

Ondanks een voor zover bekend vlekkeloos verleden van bruid en bruidegom, bestaat er vanzelfsprekend het gevaar dat er één of meer bezwaren tegen het voorgenomen huwelijk  worden aangedragen. Met als doomscenario dat de bezwarenmakers één of beide aanstaande onechtelieden in een dusdanige positie weten te manoeuvreren dat het bezwaar gegrond moeten worden verklaard en dat de bruiloft zal moeten worden geannuleerd. Mochten er burgers het bezwaarmiddel ter hand willen nemen, stelt de ceremoniemeester van dienst het ten zeerste op prijs vooraf op de hoogte worden gesteld. Dit kan via een e-mail naar ceremonie.bb@gmail.com. Onze strenge doch rechtvaardig  ambtenaar wil er echter wel op wijzen dat er strak op zal worden toegezien dat steekhoudende argumenten kort en bondig dienen te worden toegelicht. Per “zaak” zal de bezwaarmaker(s) een maximale pleidooitijd van 5 kostbare minuten worden toegekend. Bint d’r dus zuunig op!

Ook aan de kleine Keieschieters is gedacht. Omdat een feest pas geslaagd is als iedereen plezier heeft, zal vanaf 13:00 uur voor onze kleine bruiloftsgasten een ruimte zijn waar ze lekker kunnen spelen. Met spelletjes, knutselen, ballonvouwen en films zullen ook zij de middag van hun leven hebben. Wel willen we er graag op wijzen dat de nadruk van de aanwezige begeleiding ligt op het vermaken van de kinderen. De verantwoordelijkheid voor de kinderen ligt te allen tijde bij de ouders.

Na een geweldig ontbijt, een korte en boeiende trouwceremonie én met het voortdurende vermaak voor de kinderschare zijn alle ingrediënten aanwezig om de middag voort te zetten in een geweldig carnavalsfeest. Dus beste minse, zurg dat gej d’r bej bint, ôk dit mugde gullie echt nie misse!!

 

Het avondprogramma zal ook opgeluisterd worden door de “Fluttetutters” die ervoor zullen zorgen dat alle Keieschieters regelmatig met de voetjes van de vloer zullen zijn. Dus……………

 

Zondag 15 februari – De hele dag – Concordiadag – Voor iedereen!

 

Noot van de APK:

Om deel te nemen aan het ontbijt moet u zich wel van te voren aanmelden.

Dit kan t/m maandag 9 februari. U kunt dan kaarten bestellen via http://www.bibliobeek.nl/ .

Kosten kinderen tot 88 cm zijn gratis (maar moeten wel aangemeld worden).

Van 89 cm tot 14 jaar is de bijdrage € 5.55.

Vanaf 14 jaar is de bijdrage € 11.11.

De reservering is pas definitief als de betaling binnen is.

 

 

Namens de organisatie Boerebrulloft: Ger Joosten.