Studio Soetendaal meer dan een broodje frikandel

Een broodje kroket of, indien de speler daar meer trek in heeft, een broodje frikandel. Dat is wat de voetballers van Volharding krijgen voor hun inzet.  Het frietvet werd afgelopen vrijdagavond in kantine  De Soeten Inval van de Vierlingsbeekse voetbalclub echter ook gebruikt om alle gasten van het eerste voetbalcafé op een ludieke Volharding-manier te bedanken voor hun komst. Vooral PSV-icoon en huidig assistent-trainer van VVV-Venlo Luc Nilis kon zijn lach niet onderdrukken toen hij na zijn interview een broodje frikandel op een dienblad kreeg aangeboden. “Lekker. Daar doe ik het voor.”

 

Door Ron Koenen


Te gast in het voetbalcafé, een kruising tussen de tv-programma’s Voetbal Inside en De Wereld Draait Door, met muziek van de Vierlingsbeekse Danny Vera Ger Joosten, waren naast Nilis wereldreiziger René Meulensteen (huidig assistent van bondscoach Graham Arnold bij het Australische voetbalelftal, oud-Manchester United-trainer en oud-speler van Volharding) uit Beugen, de Vierlingsbeekse scheidsrechter en oud-jeugdspeler van de club Pol van Boekel en tonprater Andy Marcelissen uit Raamsdonkveer. Tevens droeg oud-Volharding-speler Wim Moorman uit Horst een column over een oude teamfoto uit 1924 (en meer) voor en was in het programma ook ruimte gemaakt voor de rubriek Op de massagetafel, met in de hoofdrol huidig Volharding 1-aanvoerder Mark Blenckers, een ode van René Franssen aan Volharding-icoon Toon Baltissen uit Maashees en een terugblik met en over het legendarische achtste team van Volharding, dat 27 jaar geleden al zijn twintig competitiewedstrijden won en daarmee clubgeschiedenis schreef.

 

Alle gasten die op het podium verschenen, hadden een link met Volharding. Zelfs Nilis, want een paar weken terug speelde de Belgische oud-topvoetballer samen met DEV Arcen 4, het team waarin ook zijn boezemvriend Stan Valckx speelt, een oefenduel met Volharding 5.  En Andy Marcellissen gebruikt de Volharding-sjaal die hij eerder kreeg tijdens een sponsorclubavond, ook bij buutoptredens bij andere voetbalclubs. “Dan zit de stemming er altijd meteen in”, vertelde hij na afloop met een knipoog.

 

Het voetbalcafé onder de noemer Studio Soetendaal, een verwijzing naar het sportpark van Volharding,  was met ruim 200 bezoekers stijf uitverkocht.  Vlak voor het eindsignaal  werd een van de organisatoren en dé initiatiefnemer van Studio Soetendaal, scheidend jeugdvoorzitter Ron van Daal, door het bestuur benoemd tot erelid. Niet alleen vanwege de organisatie van het voetbalcafé, maar vooral vanwege zijn jarenlange verdiensten als voetballer en bestuurslid van de vereniging. Het was voor alle de aanwezigen de kers op de taart van een vlekkeloos verlopen vuurdoop van Studio Soetendaal.

 

De organisatie buigt zich binnenkort over de vraag of er een tweede editie komt.  “We hebben vrijdagavond en zaterdag ontzettend veel positieve reacties ontvangen en die waardering geeft ons natuurlijk energie”, zegt Ron van Daal, die samen met Ad Baltussen de presentatie van het voetbalcafé voor zijn rekening nam . “De mix van absolute topgasten met prachtige anekdotes, items met lokale clubhelden en een loterij met persoonlijke attributen van de drie hoofdgasten, sprak het publiek duidelijk aan. Dat was precies onze bedoeling. ’Dit is niet te overtreffen’, hebben we vrijdagavond heel vaak gehoord. Maar ja, als oud-voetballers laten wij ons graag uitdagen. Tijdens de avond zelf en direct na afloop ontstonden bij ons alweer de eerste ideeën voor een mogelijke nieuwe editie. Dus wie weet…”

 

Foto's Rikus ten Brücke.