Duurzaamheidslening wegens succes opnieuw verlengd!

 

Wegens groot succes vult de gemeente Boxmeer voor de tweede keer het krediet voor de duurzaamheidslening aan. Op 27 mei jl. heeft de gemeenteraad hier maar liefst € 700.000 aan toegevoegd. Een duurzaamheidslening biedt woningeigenaren en huurders de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen. Dit geld gebruiken ze om duurzaamheidsmaatregelen aan hun woning te treffen en zo de energierekening te verlagen en wooncomfort te verhogen.

 

Sinds de invoer maken inwoners dankbaar gebruik van de  duurzaamheidslening voor allerlei doeltreffende maatregelen: isolatie, groen dak en groene muur, ledverlichting, warmtepomp en zonnepanelen De lening is een aantrekkelijke manier om het energieverbruik te verlagen en daarmee natuurlijk ook de energierekening. Alle gebruikers van de lening zijn het eens: energie besparen is altijd een goed idee. Zo draagt iedereen een steentje bij en plukt iedereen ook nog eens de financiële vruchten!

 

Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan isolatie van een spouwmuur, het dak, ramen en of vloer. Het isoleren van de vloer zorgt voor een merkbaar verschil in wooncomfort. Gemiddeld is de vloer zo’n 3 graden warmer na vloerisolatie. Je hoeft dus geen dikke sokken meer aan in huis om warme voeten te houden!

 

Het succes van de duurzaamheidslening is deels te verklaren door de lage rente. Daarnaast is het een revolverend fonds, wat betekent dat het uitgeleende geld weer terugkomt, zodat het beschikbare budget telkens opnieuw beschikbaar is voor andere inwoners. Hierdoor blijft het geld inzetbaar en kunnen steeds meer mensen er gebruik van maken. Via de duurzaamheidslening is al ten minste 5.340 m³ gas bespaard en zeker 525.873 kWh zonne-energie opgewekt!

 

Wethouder duurzaamheid Bouke de Bruin: “De verhoging van het krediet met € 700.000 biedt enorm veel kansen voor onze inwoners en verenigingen. Zo bouwen we met elkaar aan een duurzame gemeente Boxmeer én een duurzame toekomstige gemeente Land van Cuijk. De komende tijd zullen inwoners hun ervaringen delen in de media. Ik hoop dat dit anderen inspireert om de duurzaamheidslening ook te benutten. De voordelen zijn absoluut de moeite waard!”

 

Ga voor meer informatie of voor het aanvragen van de duurzaamheidslening naar http://www.boxmeer.nl/duurzaamheidslening.